Alt var mye bedre før – eller?

(c) Grydis
(© Grydis)

Den kalde, hvite, kjedelige tida, der kun gamle skøyteentusiaster, med bøker full av rundetider koser seg med flittig notering av passeringstider på 10 000 meter. (gjeeeeeeeesssssp). Heldigvis er der treningskamper inne i Vallhall som gjør at ventetiden går litt fortere.

Seriestart nærmer seg, i dag er det kun 33 dager igjen til den første seriekampen. Det er mandagskamp, det er flomlys (hvis de har det da)  og det er mot Ghayas Zahids favorittmotstander fra fjoråret, Kristiansund N. Byen som må ha en N bak navnet slik at vi dyslektikere ikke setter oss på bussen til sørlandet.

Vi gleder oss allerede stort, vi har kjøpt sesongkort, dette ligger innelåst i den hemmelige safen slik at det ikke mulighet for å rote det bort før det skal tas i bruk. Vi oppfordrer alle som er glad i Vålerenga til å kjøpe sesongkort, vi oppfordrer alle som er glad i Vålerenga til å ta en prat med andre som er glad i Vålerenga og overbevise de om at sesongkort gjør livet verdt å leve.

Kristiansund N er også morgendagens motstander i treningskamp. Skulle du ønske du kunne følge kampen så tilbyr klubben en egen stream, mens vi på Klanen.no gir deg liveoppdatering

La oss se litt på endringer fra i fjor. I forrige sesong så hadde Ronny Deila med seg to assistent-trenere, og begge disse, altså Amund Skiri og Morten Tandberg, ble skiftet ut etter sesongavslutningen. Amund Skiri hadde spesielt fokus på den defensive delen av spillet vårt, og når vi husker tilbake til fjoråret så hadde vi store utfordringer defensivt. Jeg skal ikke ikke klandre Skiri for alt som gikk skeis defensivt, men jeg tolker utskiftingen som et klokkeklart signal fra Ronny Deila om at han ikke var fornøyd med dette arbeidet.

 Hvis vi tar den defensive lagdelen i nærmere øyesyn så kan vi se at vi har to solide keepere, Adam Larsen Kwarasay er Ronny Deilas opplagte førstevalg og er bunnsolid. I Adam Larsen Kwarasay så har vi en av ligaens aller beste keepere. Skulle han ha en dårlig periode, eller bli skadet så har vi Marcus Sandberg som i mine øyne er omtrent like god som Adam. Vi har også fremtidens keeper, den som vi skal ta godt vare på, og som skal gjennom de neste årene konkurrere Adam ut av buret, og det er Kristoffer Klaesson (17 år) og er i mine øyne det største keepertalentet vi noen gang har hatt i Vålerenga.

Vi har gjennom flere overgangsvinduer hatt ønske om en midtstopper som kan heve laget, uten at vi har fått en klassespiller inn.

I backrekken så har det skjedd endringer, i fjor så gikk vi inn mot sesongen med våre to svenske backer Rasmus Lindkvist og Robert Lundstrøm, og som begge ble solgt tilbake til Allsvaenskan. Begge disse to backene hadde klare styrker i det offensive spillet, og noen svakheter i det defensive spillet. Inn har vi fått Amin Nouri og Sam Adekugbe som opplagte førstevalg på hver sin side, og i mine øyne så er disse posisjonene klart styrket. Som midtstoppere så spilte vi mesteparten av sesongen med Jonatan Tollås Nation og Enar Jaager. Jonatan Tollås Nation viste oss periodevis i fjor hvor god han virkelig er og er et klokkeklart førstevalg som midstopper. Den siste plassen i forsvaret har konkurranse, Enar Jaager er en het kandidat, men vår nye stopper Felipe Carvalho er i full trening og er definitivt en konkurrent, akkurat hvor god han er må vi vende tilbake til når vi har fått sett han spille noen flere kamper. Vi har både Markus Nakkim og Ivan Näsberg som unge utfordrere til stopperplass, og på backplass har vi både Christian Borchgrevink og Nicolay Grimstad som utfordrere.

Forsvaret vårt er helt klart forsterket siden fjoråret, og jeg håper at de unge gutta våre tar nye steg og gjør startplassene til sine i løpet av sesongen. Er du nysgjerrig på disse gutta, så se treningskampen i morra, da får du også se Daniel Fredheim Holm i sine nye rolle som defensivt anker på midtbanen.

Minner dere om at Klanen har behov for dine tjenester, det er snart årsmøte og du kan påvirke Klanens fremtid med å melde inn kandidater til styreplass. Hvordan du går frem ser du her

En varmende nyhet kom akkurat ut fra klubben, Chiddy, eller Chidera Ejuke om du vil har akkurat signert ny kontrakt med Vålerenga og er hos oss frem til 2021 sesongen eller kortere om en storklubb skulle oppdage diamanten.

Bjørn Helge kom - og forsvann

Chiddy var det som lurte han

Ejuuuuke, åh hå, Ejuuuuke åh hå


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!