Overblikket: Vi vant kampen, men bonusen uteble

(c) Klanen
(© Klanen)

Vålerenga slo altså Lørenskog 6-3 tirsdag aften. Bonusen uteble dog, Lørenskog kom seg til sluttspill fordi oppsopet i Fredrikstad ikke klarte jobben sin selv. Ja, og så møter vi Lillehammer i kvartfinaleserien.

Vålerenga - Lørenskog 6-3 osv. etc. mm.

Bygones.

Nesten.

Ikke helt.

Gutta skal ha mye cred for at de viste gryende sluttspillsform, var fokuserte, og for at de ikke la seg bakpå. De kjempet som løver, var hakket bedre enn Lørenskog, og dro seieren i land.

Det er tross alt det viktigste, at vi vant kampen, spillte vårt spill og fikk de svarene vi trengte før sluttspillet starter torsdag. Det sekundært viktigste var at Lørenskog ikke skulle gå til sluttspill, men heller spille kvalifisering. Det feilet, men det feilet fordi Stjernen ikke maktet å vinne over Manglerud Star hjemme i Stjernehallen, ikke fordi vi ikke gjorde jobben vår.

Vålerenga fungerte i alle ledd tirsdag. Noen små blemmer var det, vi fikk tross alt tre i sekken. Men ingen store blemmer, og det tyder godt når vi nå skal inn i kvartfinalene..

Lillehammer valgte som spådd Vålerenga, og lagene skal nå møtes til en best av syv-serie. Det starter allerede torsdag, og så spiller man annenhver dag frem til et av lagene har fire seire.

Vålerenga får garantert hjemmekamp lørdag (3. mars) og onsdag (7. mars). Hva som eventuelt skal spilles videre da vil tiden vise.

For Vålerengas del er kamp nr. #5 jokeren. Vi antar da at begge lag så langt har klart å vinne sine respektive hjemmekamper. Såpass cred gir vi begge lag. Mens kampene i Furuset Forum har gått til sudden death, har Lillehammer vunnet komfortabelt hjemme i Kristins hall. Det gjør Lillehammer litt cocky, og de undervuderer Vålerenga i kamp nr. #5.

Om Vålerenga klarer å forvalte ledelsen i kamp nr. #6 gjenstår å se, men sjansen er god.

Hvorfor tør vi tro på en seier oppe i Kristins hall i kamp nr. #5? Jo, fordi 30. november slo vi Lillehammer der oppe 4-1.

Det er nok til å gjøre oss til forsiktige optimister.

Som alltid disse siste årene tar vi alt vi får - men nå ser laget skarpt ut.

God natt Lillehammer, be afraid. Be very afraid!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.