Overblikket: Tur hit, tur dit og kamp i aften

(c) Wiki commons
(© Wiki commons)

Romjula begynner å nærme seg, og skal du på tur bør du få ut den berømte fingeren. Det og så er det kamp mot Manglerud Star i aften.

Tur til Manglerud

Ok, tur er kanskje litt drøyt, men man skal jo bevege seg dit og det er jo et tiltak bare det.

Dørstokkmila...

Men fakta er at når turen til Manglerud for bare få år siden var til for å hjelpe den onde lillebroren oppi høgget der med noen små kroner, så er nå Manglerud Star vokst til å bli en seriøs rival igjen. Det er flere tiår siden sist, og vi må innrømme at det er litt morsomt at vi får litt motstand innefor bygrensa igjen.

Og med det følger at kampen med all sannsynlighet blir severdig.

Men det er ikke like kult at dem driver og vinner. Og der spiller din rolle inn. Å ha noen i ryggen på tribunen kan ofte være tungen på vektskåla når kampene er jevne. Dette gjentar spillerne nesten til det kjedsommelige, men det er ikke bare noe dem sier for å selge seg som joviale herrer som bryr seg om supporterene.

Å være supporter på bortetur er å gjøre det litt mer "hjemmekoselig" for spillerne - selv om det bare er to-tre stopp med T-banen.

Så da er du herved utfordret.

Etter at planene om å chartre egen T-bane falt igjennom oppfordres folk til å ta bane 4 og gå av på Manglerud stasjon. I følge Google er det 7 minutter å gå.

Hvilket bringer oss over til...

...Manglerud Star - Vålerenga: litt tall

Vår motstander har vunnet én av sine fem siste. De ligger på en 7. plass med 32 poeng, 6 poeng bak Stavanger Oilers og 3 poeng foran evig konkurstruede Lørenskog.

Vi på vår side ligger på 5. med 43 poeng, 12 poeng bak Lillehammer på 4. og 5 fattige poeng foran Stavanger Oilers som sakte med sikkert har fått opp dampen. Vi har 3 seire på fem siste, iblandet en meget sterk seier i oljetanken i Stavanger. Vi har en kamp mindre spillt enn de fleste andre lagene.

Første gang vi møtte Manglerud Star denne sesongen tapte vi 5-2 hjemme i Furuset Forum. Deretter fikk vi gris i "garasjen": 6-3. Så snudde vi og vant 6-2 hjemme i Forum for en snau måned siden.

Alt er duket for en skikkelig spennende kamp, la oss håpe og anta at Sankt Hallvards menn regjerer.

Heia VIF!

Tur til Asker

Vertshusbussen kjører til bortekampen mellom Frisk Asker og Vålerenga lørdag 30. desember. Kampstart er kl. 16:00 og bussen har avgang fra Vålerenga Vertshus kl. 14:30.

Prisen er 150 riksdaler.

Romjulskampene sanker stort sett folk nok til å fylle selv de største boblene, og Askerhallen er neppe noe unntak. Det samme gjelder bussen. Vi blir overrasket om bussen ikke blir stappa til "over pipa".

Derfor tok vi det opp nå. Så har du sjansen til å få blitt med.

Påmelding til Nina på 917 55 725.

God natt Manglerud Star, nå kommer vi og tar dere!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.