Overblikket: Tre poeng i banken - Gjøvik neste!

(c) Wiki commons
(© Wiki commons)

Vålerenga dro til Kongsvinger for å hente tre poeng, det gikk greit. Og så er det tur til hjemmekamp lørdag; til Gjøvik bærer det igjen til kamp mot Storhamar.

Kongsvinger - Vålerenga 0-3

Litt breialt sier vi at vi dro til skogs og bare henta 3 poeng. Det er en sannhet med litt historieforfalskning, kampen var jevnere enn 0-3 skulle tilsi.

Vi vinner rett og slett fordi vi har Tobias Lindström som er en målsnik (og litt Jonas Oppøyen da), og fordi Steffen Søberg hadde en av de dagene hvor han tar absolutt alt som kunne ramla inn i garnet innefor ramma.

Og det er godt å se Steffen virke igjen, det har hangla litt noen kamper nå, men nå så han ut til å være tilbake. Det er klart at formen vil alltid variere, problemet til målvakter er at det er så synlig når de har en litt under perfekt dag på jobb. De kan ikke som utespillerne gjemme seg litt og slippe unna med det.

Og vi trenger en Steffen på topp.

For vi skal holde 5.-plassen på tabellen, koste hva det koste vil påstår vi. Den er meget viktig med tanke på potensiell hjemmebanefordel vi kan få i semifinalene vi skal nå.

For vi skal nå semifinalene!

Såpass robust er mannskapet vårt, at vi over en serie i best av 7 skal kunne male i stykker og biter enhver motstander. Vi er denne sesongs ironmen, og vi har denne sesonge ironman i laget. Martin Laumann Ylven.

Dette blir bra!

Til Gjøvik lørdag?

Det er plasser igjen på bussene såvidt vi har skjønt. Turino finner du her.

Billetter kjøper du her hos Ticketmaster. Det er godt med billetter igjen på våre seksjoner, A og B, men ikke vente til du står i døre med 210-lappen, shoppe i forkant, da slipper du frustrasjonen over trege selgere eller hu gamle dama som skal betale med kronestykker og femmere.

Vålerenga - Storhamar

Kampen går altså i Gjøvik olympiske fjellhall.

Vi har hatt stang ut i tre av fire møter med Storhamar denne sesongen. Det må det bli slutt på. Vi er lei "hederlige tap" mot dem. Nå får vi stå opp og bulke dem sønder og sammen, men bulke lovlig. Bulke dem ut av stilen.

Men unngå minutter i fryseboksen. Får vi minutter slliter vi.

Og så må vi møte dem høyt på banen, ikke stå med lua i hånda og vente på dem i vår egen sone.

Det høres enkelt ut, men det er det selvfølgelig ikke. Men det er en start, et utgangspunkt, og så får kampen leve sitt eget liv. Det gjør nesten alltid kampene mellom disse to erkerivalene.

Nå må det jo være vår tur?

Storhamar har fire seire på fem siste. De rakna mot Sparta i Sarpsborg, men ellers har de vært robuste. Og de ligger et hav av poeng foran oss på førsteplass på tabellen. Men vi skal ikke la oss skremme av det, de klarte eksempelvis ikke bedre enn 4-1 i Kongsvinger.

Vi har tatt fem av femten mulige poeng siste fem kamper. To av poengene var unødvendige tap i sudden death. Stang ut. Ran.

Eller noe sånt.

Vi trenger å finne igjen godfølelsen rett og slett, og ikke noe er bedre enn å denge Storhamar for å få til det.

Men gutta må tro på det.

Heia VIF!

God natt Storhamar, nå er det vår tur!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.