Overblikket: To festaftener coming up

(c) Klanen
(© Klanen)

OL-tåka har forlatt oss i et brak av sudden death og de to siste serierundene av Get-ligaen 2017/18 gjenstår. Og det kan hvor utrolig det enn høres ut fra vår plass på 6. rad bli moro!

Funny days

I aften kommer altså Kongsvinger på besøk til Furuset Forum. Vi henger oss ikke så mye opp i at det er Kongsvinger nå, bare konstanterer at det skal være tre sikre poeng og at kampen starter kl. 17:00. Billetter kjøper du helst på Ticketmaster.

Men de tre poengene er «viktige». Vi sier «viktige» fordi det eneste de poengene kan er å bringe oss over Stavanger Oilers på tabellen som nå er to poeng foran oss.

De tapte nemlig for dumpekandidat Lørenskog i går.

Hehe.

Ergo kan vi ta den «viktige» 5.-plassen på tabellen.

Fakta er vel at i praksis får ikke plass 5 kontra plass 6 på tabellen noe å si i forhold til sluttspillet. Vi vil av de gjenstående lagene når valget kommer bli foretrukket foran Stavanger Oilers på grunn av i hvertfall reisevei. Uansett er det moro å kommer over Stavanger Oilers på tabellen, og for alle nyhatende folk er jo Stavanger Oilers et yndet objekt.

Vi på vår side hater Storhamar.

Men så kommer tirsdagens siste runde i Get-ligaen 2017/18, og er her kan moroa blir altomfattende, med ett unntak; vi får ikke denge Storhamar. Ellers er det perfekt i vår bok:

  • Vålerenga slår Lørenskog i Furuset Forum
  • Stjernen slår MS i Stjernehallen

Da oppstår en silkemjuk situsajon; Lørenskog må spille kvalik! Det kommer til å legge ytterligere stress til Lørenskogs økonomiske situasjon. Uten penger fra i det minste to kamper i kvartfinalene vil de sannsynligvis blø ca$h.

Det kommer ikke mye folk for å se kvalspillet.

Situasjonen er altså at Lørenskog er to poeng foran Stjernen på tabellen. De har Stjernen på innbyrdes oppgjør også. Det betyr at hverken vi eller Stjernen kan avgi poeng. Kun seier er godt nok. Vi tror Stjernen gjør jobben mot Manglerud Star, Manglerud Star har ikke noe å spille for, de er på 7.-plass uansett om Dovre faller.

Vi på vår side har vår dyrebare 5.-plass og Lørenskog til kvalik å kjempe for.

Lørenskog taper ikke kvaliken (dessverre), til det er lagene fra 1. divisjon for skrot, det hele er en regelrett vits. Det skulle ladri vært kvalspill til Get-ligaen slik forholdene er i norsk ishockey. Det skulle vært en liga basert på invitasjon.

Men vi skal la den elefanten i rommet ligge nå, for nå er det kveldens kamp som gjelder.

Heia VIF!

God natt Lørenskog, be afraid - be very very afraid!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.