Overblikket: Surt tap for Stavanger Oilers

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Vi hadde et nærmest perfekt utgangspunkt i forkant av kampen, men Stavanger Oilers avgjorde i sudden death, og det var forbanna surt.

Vålerenga - Stavanger Oilers 2-3

Som sagt; utgangspunktet var nært perfekt. På de tre foregående møtene hadde vi sanket 8 av 9 mulige poeng mot Stavanger Oilers. Å da ta «bare» 1 poeng i går aften er surt, spesielt siden vi brenner er god del 99%-sjanser.

Tobias Lindström for eksempel skulle hatt sitt hattrick, men det ble med to scoringer. Vi skal ikke disse «Tobbe» altså, han gjør en glimrende kamp med to vakre scoringer han, vi vil bare nevne at det var nært en 3. Flere andre bommet også på nært sagt åpent mål, blandt andre Martin Laumann Ylven. Martin har virkelig tatt over seg en ørken, 1 mål på siste 6 kamper er ikke bra, det er tørke.

Kampen i seg selv var underholdende i perioder den, sett med både hjemmeøyne, borteøyne og nøytrale øyne. Men for Vålerengas del så er dette forbannede 2. periodes spøkelse der. En evig forbannelse ser det ut til. Vi utligner riktignok til 2-2 etter litt over halvspillt periode, men fakta er at vi gjør en relativt dårlig 2. periode - igjen.

Her har Roy en jobb å gjøre, en stor jobb, dette er mentalt - det har ikke noe med ferdigheter å gjøre. Det er heller ikke slik at vi hviler oss til 3. periode, de står ikke på innsats og intensitet, men kvaliteten i spillet er lav. Laget og enkeltspillere virker ikke.

Det har kostet en del poeng i det siste dette med dårlige 2. perioder.

Torsdag venter Kongsvinger på oss inni skauen der oppe. Det er ikke bare å hente 3 poeng, de må kriges for. Jobbe mentalt med 2. periode nå gutta, snu dette!

Og siden vi var litt i surtehjørnet over her; 3-2-scoringen til Stavanger Oilers i sudden death var en puck Steffen Søberg hadde tatt på en av sine mange umulige dager. Den var riktignok hard, men den var oppe i snap-området. Den burde Steffen hatt i «votten» synes vi. Oss om det kanskje. Vi så ikke hvem det var i farta, men skylden for målet kan bare delvis lastes Steffen, minst like my skyld må han ta som slapp Rapuzzi gjennom.

USJ!

Nok om det. Vil du velte deg mer i sorgen over det som bare ble ett poeng kan du lese Klanen.Nos livereferat fra kampen her.

Huet ut av ræva nå gutter! Kongsvinger skal vi ta ved å krige og kjempe dem i senk. Male dem i stykker og biter. Vi er bedre enn vi har fått vist de siste kampene, og mot Kongsvinger er vi sikre på at det løsner igjen.

Gjøvik etter Kongsvinger

Ikke direkte selvfølgelig, gutta skal få et par netter hjemme til å døyve at vi endelig knakk 2. periodes kode mod Kongsvinger.

Men lørdag, lørdag skal det bli slutt på hederlige tap mot Storhamar. Kampen starter kl. 16:00 i Gjøvik olympiske fjellhall, og billetter shopper du her hos Ticketmaster. Det er solgt omlag 3500 så langt, så det er god plass enda. Spesielt på Vålerengas felter A og B er det relativt god plass. Felt B er nok mer for sittende supportere, men A mer et stående sangfelt. Det var ikke free seating sist der oppe, og det er det ikke nå heller.

Men heldigvis tok selvjustisen over ved at noen av folka tok litt ansvar slik at det samla seg en godt sangentrum på felt A. Men sånt er alltid litt vanskelig; noen vil dermed bli «forvist» fra plassene som står på billettene. Oppfordingen må være; danner det seg et sangsentrum vil det bli plass sannsynligvis over og på siden(e), eller på felt B.

Vi håper det lar seg løs smidig.

Klanens turinfo finner du for øvrig her. Det er busser som er greia denne gangen, og vil du med i en av disse finner informasjon nødvendig der.

Heia VIF!

God natt Kongsvinger, nå kommer vi og kriger hjem 3 poeng!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.