Overblikket: Stavanger Oilers kommer på besøk

(c) nesrene
(© nesrene)

Tirsdag aften smeller det, #PålStay! kommer til Furuset Forum for nok en downer - noe som er en høydare for oss andre, gang på gang på gang. Og så nærmer det seg Gjøvik og "hjemmekamp" mot Storhamar.

Vålerenga - Stavanger Oilers

Tirsdag aften kl. 18:30 barker de to lagene sammen i Furuset Forum. Første gang lagene møttes denne sesongen var 30. september i oljetanken, da vant Vålerenga på straffer; Morten Ask satt den avgjørende. Så, en snau måned senere var Stavanger Oilers på besøk i Furuset Forum, da vant Vålerenga igjen, denne gang 2-1 til full tid. 4. desember var det igjen besøk i oljetanken, Vålerenga vant igjen, 3-2.

8 av 9 mulige poeng mot dem så langt altså, det duger foreløpig.

Og godt nytt er det, fordi Stavanger Oilers har på ingen måte fått orden på seg selv. Eller rettere sagt; #PålStay! Gulbrandsen har ikke fått orden på laget.

Vi skal ikke hyle høyt om Stjernen, men Stavanger vant altså "kun" i sudden mot dem. Så tapte dem i sudden mot Kongsvinger, og så tapte dem mot Storhamar til full tid. Ingen grunn til å skjelve, på tross av at vi ikke akkurat har gnistret de siste kampene vi heller.

I skrivende stund ligger vi på 5. plass på tabellen med 49 poeng, 13 poeng bak Frisk Asker. På 6. plass, 5 poeng bak oss, vaker tirsdagens motstander. De kan mao. ikke ta oss igjen. Uansett resultater vil ikke tabellen endre seg for vår del.

Men sånn går det ikke an å tenke.

Billetter til kampen skaffer du deg hos Ticketmaster eller i døra. Men vi anbefaler Ticketmaster altså, det er ofte kø i døra.

Vålerenga må gå ut og eie kampen. Stavanger er underdogs i denne kampen, såpass ærlige må vi være. Det betyr at vi ikke kan legge oss bakpå og vente på feil hos Stavanger, snarere tvert om; vi må få Stavanger til å lage feil. Mange feil. Vi må ikke la Stavanger få fotfeste noe sted på isen, vi må stresse dem ved å være gode og ved å være fryktløse.

På papiret er kanskje Stavanger bedre enn oss, men helheten er mer enn bare summen av alle delene, og Vålerenga har gjort mange påstander til skamme etter den lett hysteriske sesongstarten.

Vi har som vanlig trua, og vi anser oss ikke for å være helt på bærtur denne gangen heller.

Heia VIF!

Gjøvik neste!

Ja nesten altså, vi skal ta et lite hvileskjær oppe på Kongsvinger torsdag, for det er jo bare å reise dit å hente 3 poeng, ikke sant?

Nei. Nok om den kampen for nå.

Lørdag er det altså kamp i Gjøvik olympiske fjellhall, og motstander er igjen Storhamar. Kampen starter kl. 16:00 og det er ventet at det blir bra med folk, men det er ikke utsolgt. Billetter til herligheten finner du her hos Ticketmaster.

Turinfo finner du her.

Vi ser ingen umiddelbar god grunn til å bli i Oslo denne dagen, gjør du?

God natt Pål, velkommen til helvete, ditt personlige sådan!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.