Overblikket: Slaget om Oslo?

(c) Atle E.
(© Atle E.)

I aften møtes Vålerenga og Manglerud Star i Furuset Forum for årets siste Oslo-derby. Manglerud Star er ingen pushover denne sesongen, i hvertfall ikke for Vålerenga. Og så roper vi #FreeStene!

Vålerenga - Manglerud Star

Vi må dessverre innse det, på tabellen har vi blitt passert av mannskapet til #PålStay. De har nå 61 poeng, mens vi har 57 poeng med én kamp mindre spillt. Bak oss på 7. plass ligger Manglerud Star med 50 poeng. Vår 6.-plass er med andre ord ikke trygg i det heletatt.

21. september var første møte mellom disse to Oslo-lagene. Det var hjemme i Forum, og kampen endte 5-2 i Manglerud Stars favør. Så en drøy måned senere møttes lagene igjen, denne gangen i Manglerundhallen. Da vant vertene 6-3. Så kom 26. november og Vålerenga vant 6-2 hjemme i Furuset Forum, og snaue måneden senere vant Vålerenga 4-1 i Manglerudhallen.

2-2 i kamper altså. Close race.

Vålerenga har to seire på fem siste kamper, mens Manglerud Star har tre seire på fem siste. Én av seirene til Manglerud Star kom mot Lillehammer borte. Om Lillehammer hadde en dårlig dag på jobb eller om Manglerud Star hadde en eksepsjonellt bra dag vites ikke, men 4-1 oppi fryseboksen der er sterkt mot laget på 3. plass på tabellen.

«Slaget om Oslo», «Best i by'n», og alle avarter av det er visst gangbare uttrykk i aften.

Vi spår en tett kamp med mye bulking og lite finspill, men også at det glimter til av gammel storhet innimellom. Glimtet av storheten kommer våre leiesoldater Rasmus Ahlholm og Tobias Lindström å stå for tror vi. De kommer til å være tungen på vektskålen.

De blir forskjellen på seier og tap. Og kanskje er Martin Laumann Ylven i slaget, og da blir det umulig for Manglerud Star å få denga 'Enga.

Starter Vålerenga på topp og bulker de grønne gnomene sønder og sammen fra første dropp skal seieren være bankers. Men så er det Vålerenga vi snakker om, laget som er eksperter i å gjøre seg selv dårligere enn man er.

Sin egen største fiende.

Men vi tror Roy og Espen klarer å holde gutta fokuser og at vi haler leieren i land. Og kanskje spiller Andreas Stene!

#FreeStene!

Kampen starter kl. 17:00 i Furuset Forum, billetter kjøper du på forhånd for å slippe køen i døra her hos Ticketmaster.

Heia VIF!

God natt grønne gnomer, i aften blir det deng!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.