Overblikket: Seier, ny mann og kokkos

(c) Klanen
(© Klanen)

Vålerenga vant komfortabelt 4-1 over Stjernen søndag ettermiddag, Stefan Espeland er klar, og klubben trenger en kommunikasjonsansvarlig som kan jobben sin.

Vålerenga - Stjernen 4-1

4-1-målet ble dømt teknisk, det vil si at Colin Spaberg Olsen hadde scoret om ikke han ble hindret ulovlig. Ut over det gir resultatet et greit bilde av styrkeforholdet i kampen. Det er ikke noe sjokk at Stjernen ligger der de gjør. Litt mer sjokkartet er det selvfølgelig at Lørenskog ligger der nede også, bare to poeng foran Stjernen på tabellen.

Vi på vår side tok tre viktige poeng og ligger fortsatt helt i halen på Stavanger Oilers, bare tre poeng bak. Dette kan vi rette opp tirsdag, kl. 19 møtes disse to lagene i TV-sendt kamp på TV2 Sportskanalen. Vinner Vålerenga den kampen er Sankt Hallvards menn på 5. plass, poenglikhet med Stavanger Oilers, men foran på innbyrdes oppgjør.

Søndagens kamp ble Jonas «Oppy» Oppøyens og Colin Spaberg Olsens kamp. «Oppy» med 2+1, det første et nydelig skudd oppi vott-hjørnet til Tommy Johansen, det andre et straffeslag hvor han fintet ut Johansen. Spaberg Olsens mål kom på en retur fra et skudd av Anders Braavold hvor Olsen fikk stå ensom foran mål; Stjernens backer var ute på middagsdate.

På 1-1 og påfølgende minutter hadde Stjernen et visst initiativ, men det var noe halvhjertet over det, det virket ikke som de trodde på det de drev med. Vålerenga på sin side gnistret ikke, men spillte klokt og rolig.

Uansett gnist eller ikke takker vi alle gutta! Det er greit at Stjernen er skrot, men seier er seier.

Stefan Espeland er klar

Klanen.No kommer med egen sak om dette, men vi nevner at backen Stefan Espeland altså er klar for comeback i Vålerengatrøya. Det skal være snakk om resten av sesongen pluss tre år.

Og vi ønser velkommen tilbake!

Sukk, sukk, sukk

Litt syting kan vi unne oss på en eller silkemjuk (men kald) mandag. Denne gangen om klubbens måte å kommunisere til omvedenen på.

Eller mangel på sådan rettere sagt.

Eksemplevis ble Morten Sandø ansatt som ny daglig leder i fjor. Dette fikk vi via VPN. Stefan Espeland ble klar, det får vi av TV2. Ingen av sakene var planlagte lekkasjer.

Klubben må lære seg å ta eierskap til egne nyheter og slippe de kontrollert. På egen hjemmeside, Facebook-side, Twitter eller TV2. Ja, man kan godt slippe en nyhet til TV2 (eksempelvis), kontrollert. Planlagt.

Vi forventer at daglig leder Morten Sandø tar tak i dette umiddelbart - og ja; vi vet han har vært i jobben kun kort tid.

Og forøverig forteller hjemmesiden i skrivende studn (11:35) at neste hjemmekamp er mot Stjernen 4. februar...

God natt Stjernen, hehe

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.