Overblikket: Seier i "garasjen", Espeland og Frisk Asker

(c) VIF-fotball
(© VIF-fotball)

Vålerenga reiste den lange veien opp til "garasjen" på Manglerud for å vinne, og det gikk som planlagt. Backen Stefan Espeland trener med Vålerenga, og snart er det romjulshockey.

Manglerud Star 1- 4 Vålerenga

Da Tobias Lindström satte inn 4-1 i åpent mål 25 sekunder før slutt var kampen definitivt slutt. Da hadde Manglerud Star spillt seks mot fem utespillere i snaue 2 minutter uten uttelling på tross av at de limte seg fast i Vålerengas sone. En bunnsolid Steffen Søberg stengte kassa, noen han for så vidt gjorde nesten hele kampen.

Før dette, drøye 2 minutter før slutt, dro Martin Laumann Ylven seg hele veien ned langs venstre side og skar inn foran mål. Ingen kunne stoppe jernmannen og han som forsøkte prellet av som varmt smør på teflon. Ingen trodde vel Martin skulle komme tilbake fra skade så fort, men der var han altså, den massive jernbamsen.

Og som om ikke det var nok; på 43 spillte minutter scoret Brede Frettem Csiszar sitt første mål siden krigen på et knallhardt skudd utagbart for den tidligere Vålerenga-spilleren Mikkel Wik i Manglerud Stars mål. Og midt i 3. periode gjorde Morten Ask det samme, men mens Brede sin scoring satt litt oppe gikk Mortens scoring inn helt nede ved høyre stolperot.

Kampen sett under ett var en rotete affære med relativt høyt tempo til tider, men den bar preg av at begge lag tydeligvis var redd for å tape. Frykten så ut til å prege begge lag og feilpasninger florerte og rare taktiske løsninger ble valgt. Det var ingen selvfølge at Vålerenga skulle vinne, og som sagt stengte Søberg kassa for nesten ethvert forsøk fra bydelsgutta.

Og så kommer vi ikke utenom å nevne poengmaskinen Rasmus Ahlholm. Torsdag ble det to assists. Etter å ha hatt en litt middels sesong etter overgangen fra nettopp Manglerud Star i forkant av forrige sesong har han virkelig våknet denne sesongen. Vi spår at Rasmus kommer til å score og assistere oss inn til semifinale når den tid kommer.

Vi vinner 4-1 på en litt dårlig dag, flaks var det at Manglerud Star var hakket dårligere - men det skal sies at vi også bidro til å gjøre Manglerud Star litt dårlige.

Nå er det juleferie, og det er alltid godt å gå inn i den med en gave fra gutta; 3 poeng.

Stefan Espeland

Espeland fikk det ikke til å stemme i Finland og er tilbake på norsk jord. Han trener med Vålerenga, og det tilsier at han ikke er under kontrakt med noen andre akkurat nå etter hva vi erfarer.

Espeland er en liten Judas, han dro fra Vålerenga til en fetere lommebok i Lørenskog i forkant av 2015/2016-sesongen, men det skal vi klare å tilgi om han velger å bli i Vålerenga sesongen ut.

Det har lenge vært snakk om fra coach og sportslig leder at vi skal ha inn blant annet en back, og Espeland kan være den backen vi trenger og får.

Så får vi håpe eierne graver opp en gullbarre...

Frisk Asker hjemme

Det nærmer seg romjulshockey også. Hockeyenes svar på forballens 16. mai. Frisk Asker kommer på besøk til Furuset Forum torsdag 28. desember og pucken droppes kl. 18:30.

Billettsalget går som varm kniv i smør, og du bør definitivt handle billett i forkant. Nå er også ståplassene på den nye tribunen åpnet for salg.

Billetter handler du her hos Ticketmaster.

God natt Frisk Asker, be afraid, be very afraid!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.