Overblikket: Morten Ask ute

(c) Jarl-Erik Sandberg (https://jesphoto.smugmug.com/)
(© Jarl-Erik Sandberg (https://jesphoto.smugmug.com/))

Det er kamp igjen i ettermiddag, og Vålerengas tropp blir stadig tynnere ettersom nye skader oppstår.

Morten Ask ute

Morten fikk seg en ordentlig trøkk i hodet tidlig i 1. periode på Lillehammer torsdag. Han jaget en puck ved å lene overkroppen fremover og blir truffet i hoften av Brett Cameron. Et rent uhell.

Morten gikk blødende av isen, og ble snarlig etter hentet av ambulanse. Han er ute på ubestemt tid.

På den ene siden vinner vi - på den andre siden blir spiller etter spiller skadet; hva er gudenes plan for oss?

Så kommer Stjernen

I ettermiddag er det klar for ny kamp hjemme i Furuset Forum, Stjernen kommer på besøk og pucken droppes kl. 16:00.

Stjernen er helt jo-jo denne sesongen - som alle andre sesonger i moderne tid. De måtte ty til straffeslag for å slå prügelknabene Kongsvinger forrige runde, men denger Lillehammer 5-2 noen runder før. En smule ustabile, og det gjør dem farlige.

Heads up!

Sist Stjernen var på besøk i Furuset Forum, 28. september, slo vi dem 5-1. 629 tilskuere så blant annet Filip «Greven» Gunnarsson sette inn to pucker bak Sander Berg. Vi tipper Tommy Johansen står i ettermiddag. Så, i en merkelig kamp 26. oktober i Stjernehallen, vant Vålerenga 1-0. Andreas Stene scoret Vålerengas mål drøye 7 minutter ut i 1. periode.

Stjernen ligger i forkant av kampen på den viktige 8.-plassen, 6 poeng foran det konkurstruede vrakgodset bak Metrosenteret, og bare tre poeng bak Manglerud Star på 7. plass.

Vålerenga på sin side ligger på 5. plass, 12 poeng og en kamp mindre spillt bak et Frisk Asker i total kollaps. 2 poeng bak oss lurer et panisk Stavanger Oilers som har forsøkt alt annet enn å tuppe treneren. Alle andre lag i GET-ligaen er glade for at treneren både står og sitter trygt i Stavanger, og det er stadig vind i seilene for Twitter-kampanjen #PålStay.

Vi er glade Vålerenga fulgte taktikken «Overblikket» foreslo til kampen mot Lillehammer torsdag. Starte på topp og øke. Møte Stjernen høyt i banen, og unngå dumme utvisninger. På torsdag feilet taktikken noen ganger, men det ble bare ett mål ut av det fordi Steffen Søberg var i det umulige hjørnet.

Vi har som vanlig trua.

Billetter kjøper du hos Ticketmaster eller i døra, vi anbefaler Ticketmaster; døra er trang.

Heia VIF!

God natt Morten, håper du kommer deg raskt!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.