Overblikket: Lørenskog må ned - og vi kan fikse det

(c) Klanen
(© Klanen)

Kampen mot Kongsvinger søndag endte 6-2 i Vålerengas favør. Vi er nå foran Stavanger Oilers på tabellen. Bygones. Nå skal vi sende Lørenskog ned til kvalik!

Lørenskog ned i første!

Det høres kanskje absurd ut, men det er altså slik at Vålerenga nå kan sende Lørenskog ned i 1. divisjon. Riktignok via kvalik, og det er der det starter.

Kvalik.

For tilstanden er at før tirsdages siste runde av Get-ligaen 2017/18 så ligger Stjernen på 9.-plass, to poeng bak ekle Lørenskog på 8.-plass. Lørenskog har fordel på Stjernen i form av innbyrdes oppgjør. Det betyrat følgende ting må inntreffe:

Stjernen må slå Manglerud Star i Stjernehallen til full tid (3 poeng), og Vålerenga må slå Lørenskog i Furuset Forum til full tid (3 poeng). Det kan altså ikke avgis et eneste poeng til Lørenskog eller Manglerud Star.

Inntreffer disse to gudegitte fenomenene rykker Lørenskog ned på 9.-plass og må spille kvalifisering. Stjernen på sin side rykker opp på 8.-plass og får spille kvartfinaler, sannsynligvis mot Storhamar.

Men når det er sagt, vi driter egentlig en lang marsj i Stjernen så lenge de spiller for seg selv og får seg til kvartfinale så langt de kan.

Så skal vi gjøre vårt mot Lørenskog.

Og å gjøre vårt betyr at vi må prestere på isen. På tross av at Lørenskog ligger på skrothaugen på 8.-plass på tabellen er de ingen pushover. De har blitt langt mer robuste utover sesongen enn hva de var, og de har tuktet oss et par ganger. Derfor er det viktig at gutta er tente og fokuserte. Det er fortsatt en del av gutta i stallen som var med når Lørenskog raida garderoben vår med sjekkhefte i hånd, og de bør klare å formidle hvordan det var den gangen.

Lørenskog spillte ufint, men sjekkheftet i hånda, og det glemmer vi aldri. Nå regjerer karma, og Lørenskog står i en situasjon som er bekmørk og hvor de ikke ikke har hverken sjekkhefte eller bankkort.

Men gutta våre kan være både fokuserte og tente uten at det er nok. Sånn skjer. Men da er det viktig at tribunen er der. At tribunen er med. Gi gutta den ekstra lille pushen de trenger når krefteme røyner på eller når det begynner å gjøre vondt å bulke. Og husk; du behøver ikke synge av full hals, alle er forskjellige, og bare det å være med på å fylle hallen er en god backing av gutta.

Kampstart er kl. 19:00 og billetter kjøper du helst i forkant hos Ticketmaster.

Er det én kamp du må få med deg i serien 2017/18 så er det denne. Si i fra til konstruksjonen Lørenskog fra tribunen at det dere gjorde, det dere bygget laget deres på, det er ikke greit. På ingen måte.

Og straffen er kvalik.

Og dette er karma!

Og kanskje er det en reise ned en disvisjon.

For godt!

Heia VIF!

God natt Lørenskog, sannhetens time er her!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.