Overblikket: Lillehammer borte og suksess med jentedag

(c) Wiki commons
(© Wiki commons)

Vi myser på kveldens kamp, og Vålerenga bredde arrangerte jentedag i ungdomshallen søndag - og det gikk over all forventning.

Lillehammer - Vålerenga

I aften kl. 18:30 droppes pucken i Kristins Hall. Sist vi var i Kristins Hall ranet vi med oss ett poeng da Lillehammer avgjorde 2-1 i sudden death, det var 23. september. Hjemme i Furuset Forum en måned senere gikk det ikke fullt så bra, da vant Lillehammer 6-3.

Eneste bittelille lyspunkt for Lillehammer siste fem kamper er at de slo Stavanger Oilers i sudden death (5-4) hjemme. Ut over det er det bare tårer og tenners gnidsel å melde. Spesielt må tapet for Storhamer (3-2) i "Hockey Classic" i Håkons Hall foran 10.000 tilskuere ha svidd som 10.000 brennesle med påfølgende bad i havet. Havet som i saltvann, ikke sølepytten Mjøsa.

Vålerenga på sin side har høstet jubel og glede stort sett siste fem kampene. Unntaket er selvfølgelig det knepne hjemmetapet mot Storhamar, mens litt ekstra jubel ble det da vi slo Sparta i sudden death i Sparta Amfi. Ellers er kronen tilbake der den hører hjemme; Vålerenga er kongene av Oslo, Sankt Hallvards menn, etter å ha feid isen med oppsopet fra Manglerud.

Jada, vi har tapt to mot Manglerud Star tidligere i sesongen, men det hadde du ikke husket om vi ikke minnet deg på det nå, ikke sant?

Tabellen lyver (nesten) aldri, Lillehammer ligger på 3. plass med 47 poeng, 5 poeng bak Sparta og 4 poeng foran Frisk Asker. Vålerenga på sin side ligger på den viktige 6. plassen på tabellen med 31 poeng, ett poeng bak Stavanger Oilers (som har en kamp mere spillt) og foran Manglerud Star med 28 poeng og to kamper mere spillt. Det er altså et poeng-gap på 16 poeng, men med Lillehammers dårlige form, og Vålerengas ditto gode, er denne kampen helt åpen i våre øyne.

Selv om Kristins Hall er en særs kjip hall å spille i.

Vålerenga må gå ut som i Sparta Amfi; i 100 og så kjøre på. Møte Lillehammer høyt i banen. Unngå dumme utvisninger, unngå utvisninger i det heletatt. Onde tunger vil ha det til at vi spiller over evne nu til dags - vi er ikke enige. Men det gjør selvfølgelig ikke noe om så skulle bli tilfelle i kveldens kamp.

Vi har trua.

Heia VIF!

Den store jentedagen

Vi annonserte jo for den store jentedagen i forkant, og nå lurer vi på hvordan det gikk?

- Det gikk strålende faktisk! Det var stort oppmøte, totalt sett mer enn 60 jenter som dukket opp, sier leder i breddeklubben, Øivind Wikstøl.

Men fortsettelsen da? 

- Vi satser på å kjøre et lignende opplegg også en gang etter jul, fortsetter han.

- Også håper vi å få med så mange som mulig av jentene på skøyteskolen vår, og etter hvert på treninger enten med de yngste lagene våre som gjerne er en miks gutter og jenter - dog med et stort flertall gutter foreløpig) eller på våre egne jentetreninger på torsdager.

Vi gratulerer med vel gjennomført jentedag og håper det virkelig bidrar til en boost på jentesiden i kubben.

I Overblikket 11. november i år hadde vi en samtale med Wikstøl om organiseringen av damelaget, denne kan du lese her.

God natt Vålerenga, det er godt å høre at det gror!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.