Overblikket: Lillehammer borte og Stene tilbake

(c) Atle E.
(© Atle E.)

I aften venter en veldig kjip oppgave på Sankt Hallvards menn - bortekamp i Kristins hall på Lillehammer. Lillehammer er gode i år, men vi denga dem der i november. Ja, og så ER Andreas Stene endelig tilbake.

Andreas Stene

Vi visste vi fikk rett, Andreas var bare rett rundt hjørnet. Vi liker å tro at #FreeStene! gjorde susen.

Men siden vi meldte feil for en uke siden bør man ikke tro på oss, tro heller på denne videoen.

#SteneIsFree!

Lillehammer - Vålerenga

Som nevnt, Lillehammer er gode i år og vi har slått dem i Kristins hall. Det betyr at vi også er gode når vi vil, når vi har trua. Lillehammer ligger på 4. plass, 2 poeng bak Frisk Asker, og en haug poeng foran oppsopet til Pål Gulbrandsen. Et oppsop som dessverre har sett ut til å begynne å virke, for de ligger tre poeng foran oss - vi ligger på 6. plass med 58 poeng. Bak oss ligger Manglerud Star, det beste laget i Oslo visstnok, på 52 poeng.

Uten å gå i detalj på det nå, men det er altså en overhengende fare for å møte Lillehammer i kvartfinalene. Vi beveger oss neppe noen kvantesprang på tabellen, mens Lillehammer i realiteten vel kan håpe på en 3. kontra en 4. plass. Selv om det er tett mellom Sparta, Frisk Asker og Lillehammer tror vi tabellen nå har satt seg.

Blandt andre vi skal sørge for at Lillehammer ikke beveger seg så mye på tabellen.

Men for at det skal kunne skje må vi opp flere hakk fra det pinlige tapet for Manglerud Star sist søndag. Det er ikke pinlig fordi vi tapte, men på grunn av måten vi tapte på. Minus et par spillere manglet innsats, tæl og vilje. Kort oppsummert.

Mot Lillehammer må vi gå rett i strupen på dem. Ikke vike en tomme. Vi har vist tidligere i sesongen at det behersker vi, og da må vi tro på egne ferdigheter og kjøre det hardt. Vår fysikk og utholdenhet er bedre enn Lillehammer sin, og det må vi utnytte. I hvert spill må vi være oppi dem, bulke dem hardt men fair, fair sånn at vi slipper tåpelige utvisninger.

Og så må vi være rock solid i forsvar. Er forsvarsarbeidet vårt solid står Steffen Søberg som en vegg, er det shaky sliter han også. Det er snakk om å hjelpe Steffen til å la seg selv være god.

Outstanding. Vi vet jo han kan!

Dette er altså 5. gang lagene møtes denne sesongen. I første møte, det var i Kristins hall 23. september, vant Lillehammer 2-1 i sudden death. Så vant de 6-3 i Forum 24. oktober, 30. november vant vi 4-1 i Kristins hall, og 4. januar vant Lillehammer igjen 6-3 i Forum. Vi har altså tatt 4 av 12 mulige poeng så langt. La det bli 7 av 15 så skal vi være mer enn fornøyde nå.

På våre fem siste har vi slått Frisk Asker. Og det var det. Vi har riktignok to tap i sudden, men det er en mager trøst. Lillehammer på sin side har 3 av 5, og tapte for Manglerud Star og Stavanger Oilers i Kristins hall.

En overkomlig oppgave å slå dem med andre ord.

Vi har trua.

Heia VIF!

God natt Lillehammer, nå kommer lokomotivet i norsk ishockey!

Tidligere Overblikket:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.