Overblikket: Let the games begin

(c) Atle E.
(© Atle E.)

I aften braker det løs, årets kvartfinaler starter, og for Vålerengas del går turen til boring Lillehammer. Vi bringer deg den antatte riktige oppskriften på suksess.

Lillehammer - Vålerenga

På tross av at Lillehammer endte snaue 20 poeng foran oss på tabellen på 3. plass er de ingen uovervinnelig motstander i årets kvartfinaler. Når det er sagt; Vålerenga er underdogs.

Lagene har møtt hverandre 5 ganger denne sesongen. Først 23. september i Kristins hall, da vant Lillehammer 2-1. En drøy måned senere vant Lillehammer 6-3 i Furuset Forum. Så, 30. november vant Vålerenga 4-1 i Kristins hall, og 4. januar vant Lillehammer igjen 6-3 i Furuset Forum. Siste møte mellom lagene i serien var 1. februar i Kristins hall. I et fyrverkeri av en kamp vant Lillehammer til slutt 7-5.

Knepent tap 2-1 og seier 4-1 i Kristins hall bærer bud om at dette ikke er en håpløs oppgave og at semifinaler mot Storhamar blinker i det fjerne.

Men for å få til dette må vi først og fremst vinne kampene hjemme. Og da må vi tette igjen bakover. 3-6/3-6 vitener om hva som er feil. Vi scorer et par for lite og vi slipper inn en 3-4 mål for mye.

1. Steffen Søberg må fungere. Han må være tent, på hele tiden. Er han det blir resten av forsvaret selvsikre, og igjen blir Søberg sikrere etc. En positiv spiral.

2. Unngå dumme utvisniinger. Dette trenger ikke utdypes. Utvisninger får vi, men vi må begrense dette til et aboslutt minimum, og de vi tar må ha sin misjon.

3. Score mål. Lindström/Ahlholm/Ylven ser alle ut til å virke. Kampen mot Lørenskog viste det. Og så har vi Stefan Espeland. Offensiv back; vi forventer mål. Det samme gjelder for Jonas «Oppy» Oppøyen. Andre må for all del stå fram, men vi forventer at disse leverer.

4. I bortekampene i Kristins hall må vi spille med stor trygghet, rolig og behersket. Ikke ha hete hoder. Være kalkulerende og kyniske. Nå skal vi ikke være helt rabiate hjemme i Forum, men der spiller vi altså med vinden i ryggen, og da kan vi tillate oss mer risiko offensivt.

5. Og så må vi bulke. Vi MÅ bulke. Vi må bulke forsiktig, og med det mener vi at kraften i taklingene må være der, men vi må passe oss for at de er rene. Ikke la sebraene finne grunn til å kaste oss i fryseboksen.

6. Sist men i kke minst må vi ha høyt press. Møte Lillehammer langt oppe på banen. Jo mer vi holder dem unna vår sone, jo mer senker vi sjansen deres til å score. Vi ser ikke helt at Steffen Søberg skal slippe inn så mange lomper fra blålinja.

Og vi tør også minne omm at vi ikke har tapt med Stefan Espeland tilbake. Sånn, da har vi lagt press på ham. Det tåler han.

Ok, der har du Overblikkets seks punkter for suksess. Det er ikke rakettforskning, det er sunn fornuft.

Just do it!

Vi tror at jokeren blir kamp nr. 5. Vi tror lagene vinner sine respektive hjemmekamper før det. Vi tror Vålerenga vinner med knappest mulig margin hjemme, mens Lillehammer vinner konfortabelt med en 2-3 mål hjemme hos seg. Det gjør Lillehammer litt cocky, og vi haler seieren i land der oppe i kamp #5 etter et par grove forsvarsfeil med dertil vakre frustrasjonsutvisninger.

Da har vi to kamper på oss til å gå videre.

Kom igjen'a gutta!

Heia VIF!

Vålernga - Lillehammer

Første hjemmekamp i kvartfinalene spilles allerede lørdag. Kampene går annenhver dag frem til ett av lagene har nådd fire seire.

Kampen i Furuset Forum lørdag starter kl. 18:00.

God natt Lillehammer, nå kommer vi og tar dere!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.