Overblikket: Kniven på strupen

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Lillehammer leder 3-0 i  kamper i kvartfinalene etter at de regelerett økset oss ned og bort mandag aften. Vålerenga må vinne de resterende kampene, det er beskjedne fire stykker på rad.

Om å være sterk i troen

Vi skal innrømme det, vi er ikke speseilt optimistiske med tanke på kommende kamp. Onsdag kveld kl. 19:00 starter den 4. kvartfinalen og Vålerenga må vinne. Hittil i kvartfinalene har Lillehammer vasket isen med oss, og det er ingenting som tilsier at vi skal kunne vinne.

Da Vålerenga reduserte til 3-1 i Kristins hall mandag aften øynet vi et lite håp, men Lillehammer slo tilbake under minuttet senere.

Men undere har skjedd før. Det senket nesten Vålerenga en gang, vi mener å huske det var på midten av 2000-tallet, da Vålerenga ledet 3-0 i kamper over Storhamar i semifinalene. Storhamar utlignet til 3-3 i kamper, men Vålerenga tok den siste kampen og avanserte til finalene. Vi burde selvfølgelig ha sjekket opp hvilket år dette var, men det er ikke viktig - det viktige er at det har skjedd.

Vålerenga kan passere det utfallet, men da må det skje store omveltninger.

Fire av Lillehammers seks scoringer kom i overtall. Noen kan sikkert snakke på seg uhell, men poenget er at alle de utvisningene kunne vært unngått. Det har ikke noe for seg å sage noen, men det er et stort poeng, et jævla stort poeng at vi må slutte med de jævla unødvendige utvisningene.

De avgjorde kampen mandag.

Onsdag må alle gode krefter forenes, det vil si spillerne og tribunen. Hvert skøytetak og hver stemme teller.

Vi har rett og slett ikke særlig mye mer å si. Det er bare så enkelt: vinn eller forsvinn.

Men vi er simulert sterke i troen sier det allikevel:

Heia VIF!

God natt Vålerenga, hvorhen du er...

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.