Overblikket: Knepent tap for Sparta

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Tross heroisk og intens innsats mot slutten av kampen lot ikke Sparta vippe seg av pinnen.

Vålerenga - Sparta

Det ble en litt rufsete kamp, en kamp hvor det gamle 2.-periode-spøkelset viste seg igjen. Historisk sett har Vålerenga spillt dårlige 2.-perioder, og søndag var ikke noe unntak. Vi har ikke dokumentasjon på dette med 2.-perioder, men vi er sikre på at vi har rett, i hvertfall de siste 35 årene.

Så får heller en eller annen statistikk-nerd prove us wrong. Det lever vi godt med.

Hvis du er ute etter en tekstlig reprise av kampen vil ikke «Overblikket» hjelpe deg, så store selvpinere er vi ikke. Derimot kan du lese HockeyLive sine live betraktninger og oppsummering her.

Til VIF Hockey-TV etter kampen sa Espen Shampo Knutsen:

- Dem har vist seg som et bra lag. Og de har mange bra spillere med bra ferdigheter, så det er vanskelig å spille mot dem, og vi må være helt på topp om vi skal ha en sjanse, og det var vi ikke i dag.

- Det er klart at det alltid er surt å tape matcher. Vi følte at vi hadde en liten mulighet helt på slutten hvor vi presser som verst, men det gikk ikke denne gangen og Sparta vant fortjent.

Og dermed endte en 7 kamper lang seiersrekke. Neste kamp er ikke før den 19. desember, da borte mot Storhamar i siloen på Hamar. En seier i den kampen hadde gjort godt for alle og enhver, spesielt med tanke på kampen Vålerenga - Storhamar 13. januar i Gjøvik Olympiske Fjellhall.

Uansett gutta; takk skal dere ha - uansett resultat.

Sankt Hallvards menn legger seg aldri ned og gir opp!

God natt Sparta, neste gang...

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.