Overblikket: Knepent og surt tap på Hamar

(c) Klanen
(© Klanen)

Det vil seg ikke mot Storhamar, det ble sesongens 3. "hederlige tap" mot erkefienden.

Storhamar - Vålerenga

Nå er vi lei "hederlige tap" mot Storhamar, én gang er nok, to ganger er utålelig, og tre ganger er så far out at vi ikke kan beskrive det med ord. Å tape for Storhamar er i seg selv en større pine, og måten disse tre tapene kommer på gjør det ekstra surt. Vi ligger under med ett mål, har et trøkk på Storhamars mål, men skiva vil ikke inn i garnet. Tar vi med at Rasmus Juell drar på seg en 2-minutter på drøye 53 minutter, hvor Storhamar scorer 4-3 i det powerplayet, ja da blir det bare trist.

USJ!

Vi skal ikke gå i detalj, det orker vi ikke, men hysteriske forsvarsfeil gjør at Storhamar kommer til sjanser i undertall. Sjanser de omsetter to ganger, de scorer altså på oss to ganger i undertall. Det er klart at da blir det tungt å vinne i «siloen» på Hamar selv om vi henter opp til 3-3 fra 3-0.

Litt positivt skal vi dog finne.

Vi kan se på Anders Braavold. Solid og rolig med pucken, og et arbeidsjern av rang og dimensjoner. At Anders kom sent inn i sesongen synes knapt.

Og Vegard Aspehaugs 3-2-scoring. Vegard snapper pucken i egen sone rett fra utvisningsbåsen, setter fart oppover, skjærer inn foran kassa og setter inn pucken bak Oskar Östlund. Det reddet litt av inntrykket av matchen for vår del, ikke mye, men litt.

Nå må vi riste av oss dette tapet fort. Torsdag bærer det nemlig avgårde den lange veien til «garasjen» og møtet med Manglerud Star. Det er en viktig kamp med tanke på å fortsatt holde dem bak oss på tabellen. Vi ligger riktignok 11 poeng foran dem nå, men det snur fort i ishockey. Det så man i seriestarten.

Så kom igjen Enga, det skal vi ta!

God natt Storhamar, i fjellhallen skal dere endelig på gris!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.