Overblikket: Kamp i aften; Kongsvinger borte, og Fabian Gunnarsson ute.

(c) Klanen
(© Klanen)

Kongsvinger. Stedet ingen vil bo - bare flytte fra. Skal møte Vålerenga, stedet alle vil bo og laget alle vil spille for. Inn i skauen bærer det, og vi har mange ganger ønsket oss en finsk tømmerhogger i laget, nå hadde han kommet godt med. Og så er Fabian ute.

Kongsvinger - Vålerenga

Vi skal ikke spole langt tilbake i historien for å finne Kongsvinger som en - unnskyld uttrykket - jævla vits. Ikke lenger tilbake enn forrige sesong faktisk. Alles prügelknabe. En kamp hvor 3 poeng var garantert. Og fikk man ikke 3 poeng var det kun egen innsats som var forferdelig dårlig, ikke Kongsvinger som hadde en gnistrende dag.

Og det stemte. Når Kongsvingers motstandere snubla og mistet poeng var det deres feil, så også for Vålerengas del.

Det har skjedd noen ganger. Ingen er så gode som Vålerenga til å gjøre seg selv dårlige.

Nå er dette bygones i den forstand at alle lag må kjempe om poengene. Det skjer at Kongsvinger har dårlige dager de også selvfølgelig, og da er kalassiffrene der igjen. Men bottom line er altså at det ikke bare er å hente poeng der, hverken der eller hjemme.

Allikevel, Kongsvinger ligger nedersst på tabellen med 20 poeng, 14 poeng bak Lørenskog. Noe avansement på tabellen skjer ikke selv om vi gjerne skulle sett at Lørenskog kollapset enda mer. I Tour de France er det en slags ære å være sistemann i feltet, lanterne rouge. Det er det ikke i ishockey, på ingen måte - og derfor unner vi Lørenskog den plassen - uansett hvor lite realistisk det er.

Kongsvinger har tatt 2 av 15 mulige poeng siste 5 kamper. De to poengene kom mot Stavanger Oilers hjemme i skauen. Vi roper #PålStay! igjen, ikke minst fordi Vålerenga tok et poeng mot Gulbrandsens mannskap tirsdag. Det føles kanskje ikke som en seier, men på papiret skal Stavanger Oilers rasere oss. Og på papiret var det dermed sterkt av Vålerenga.

Nå vet vi at papir i forkant av kamper ofte kan bli gjort til latter, spott og spe i etterkant - så også tirsdag; Vålerenga var sååå nært seier. Vi tuller ikke. Og derfor var tapet i sudden death bittert.

USJ!

Og det bringer oss over på Vålerengas tall. Vi tapte altså to poeng tirsdag. Vi har altså tapt 4 av 5 siste kamper, og seiern kom i sudden mot Frisk Asker i romjula. På 5 siste har vi sanket 5 av 15 mulige poeng.

Ikke bra.

Og på tabellen ligger vi fortsatt på 5. plass, 4 poeng foran Stavanger Oilers med 46 poeng, men de har en kamp mindre spillt. Foran oss ligger Frisk Asker, beskjedne 15 poeng foran. 4. plass på tabellen er ergo en utopi.

Nå handler kampen om å holde Stavanger Oilers og Manglerud Star bak oss slik at vi potensielt får hjemmebanefordel i semifinalene vi skal nå. Og det er realistisk, semifinaler altså. Vi kommer til å møte 3. eller 4. lag på tabellen i kvartfinaleserien. Og de skal vi gruse.

Men i dag går vi for 3 poeng. Bare hold huet kaldt og kjeppen varm så går dette veien. Spille som løver, Vålerenga!

Konger av Enga!

Heia VIF!

Fabian Gunnarsson

Han tacklet og satte tre Stavanger Oilers-spillere midlertidig ut av spill i 2. periode tirsdag. Det kostet.

Fabian har kvestet noen ribben, og er ut i 2-3 uker.

Fan!

Til Gjøvik!

Vi skal denge Storhamar i Gjøvik fjellhall. Mer info finner du i gårsdagens «Overblikket».

God natt Storhamar, sov jævlig dårlig, Sankt Hallvards menn er ferdige med hederlige tap!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.