Overblikket: Kamp både her og der, seier her, men seier der?

(c) nesrene
(© nesrene)

Lørdag vant Vålerenga over Stjernen, og i aften vinner vi kanskje over Stavanger Oilers... Det er duket for mandagskamp!

Vålerenga - Stjernen

Vålerenga eide kampen fra første dropp, og det måtte en Vålerenga-scoring til før Stjernen våknet. Drøye 13 minutter var gått da Rasmus Ahlholm fra høyre kant finner Filip Gunnarsson inne foran mål som bare styrer pucken lekkert inn bak Tommy Johansen i Stjernenmålet. Med litt med Stjernenfutt etter scoringen klarer de bite seg fast i sonen vår ved et par anledninger uten at det fører til noe. Steffen Søberg ble nok mer svett på oppvarmingen enn av spillet i hans sone i 1. periode.

3:27 ut i 2. periode setter Thomas Olsen inn 2-0 fra 3 meter innenfor blå på venstre side. Andreas Øksnes spiller en fin puck Thomas bare kan legge på mål, og den går inn. Kampen var i realiteten kjørt på 2-0. I 3. periode økte Rasmus Juell til 3-0 før Vegard Aspehaug fastsatte sluttresultatet til 4-0.

Vålerenga spillte rolig og disiplinert, og det forklarer det fakta at Vålerenga kom seg gjennom kampen uten utvisninger. Vålerengas statistikk-dude kan huske en 2-3 kamper tidligere hvor vi har gått av isen uten utvisninger på 24 år.

Det er mulig dommerne var nærsynte, men vi så heller ingen grunn til å vise ut noen...

Uansett; takk, alle gutta!

Stavanger Oilers - Vålerenga

I aften kl. 19:00 droppes pucken i DNB Arena. I aften ja, på en mandag. Ikke en helt normal dag å spille topphockey på i Norge. Det er TV2 som har lagt opp programmet slik, det er håndball-VM som gjør at sendeskjemaet måtte endres, ergo mandagskamp. Sammenlignet med håndball-landslaget for kvinner er ishockey for en bakgårdsidrett å regne. Det er vi for så vidt uansett.

Nok om det.

Stavanger Oilers har hatt en humpete sesong så langt. Sist tapte de 4-1 for Storhamar hjemme i oljetanken. Før det slo de skrotnissene bak Metrosenteret 4-2 i brakka bak Metrosenteret, og før det igjen slo de Stjernen hjemme 4-0.

Før kveldens kamp ligger Stavanger Oilers på 6. plass, 5 poeng bak (trommevirvel) Vålerenga, og 4 poeng foran Manglerud Star på 7. plass. Tipper Tore Christensen er stolt. Men for all det; til glede for alle oss andre: #PålStay synger vi alle unisont på Twitter!

Vålerenga har vunnet sine siste fem kamper, men sudden-seieren over Sparta i Sparta Amfi (4-3) som det kanskje sterkeste resultatet. Eventurelt kan man velge seg borteseieren på Lillehammer (4-1) som sin kandidat. Det hyggelige er uansett, vi kan velge i seire, altså hvilek vi synes rager høyest.

Det er ikke lenge siden vi ikke vant kamper i det heletatt.

Nå er vi på et spor, og vi har fortsatt en kamp midre spillt enn de andre lagene minus Stavanger Oilers. På grunn av Stavanger Oilers' hysterisk dårlige deltagelse i Champions Hockey League i høst har flere lag, inkludert Vålerenga, slept rundt på hengekamper. Etter kveldens oppgjør er vi altså ajour.

Vålerenga har en skadeliste lang som et vondt år, men allikvel håper Vålerenga går ut i 100 og møter Stavanger Oilers høyt på baen. Ikke lar dem presse oss bakover, da blir det mål, vi er ikke gode på å ha ryggen mot veggen, ikke blir det seier av det heller. Unngår vi i samme slengen utvisninger, spesielt de unødvendige, har vi en fair sjanse.

Kanskje har Vålerenga, som onde tunger vil ha det til, spillt over evne? Men går det an?

Uansett, vi har trua!

Heia VIF!

Spørreundersøkelsen til klubben

«Overblikket» fredag trakk vi opp av hatten klubbens spørreundersøkelse som gjennomføres i disse dager. Klubben har fått inn mange gode svar, men ønsker seg flere.

Klubben ønsker seg nå speisielt feedback fra dere som av ymse grunner har sluttet å ga på kamp, "lagt opp", og dere som har "trappet ned". Klubben ønsker å knytte til seg nye supportere, men ønsker kanskje mer enn det å "få liv i" supportere som har fallt fra, eller få opp besøksraten igjen for de som har trappet ned.

Undersøkelsen er anonym, med av to unntak. Du må oppgi navn/e-post hvis du vil være med i trekningen av gavekort fra KIWI.

Og så vil noen som oppgir at de vil det få tilbud om deltagelse i workshop(s) som går på dette med undersøkelsens innsamlingsgrunnlag og hvordan gjøre Vålerenga til et mer attraktivt produkt for alle. I den sammenhengen må man også oppi noe personalia; navn, e-post og telefon.

Har du ikke mottatt invitasjon per e-post, fortvile ikke, bare følge denne lenka.

Så hva venter du på? La deg spørre! Og ikke minst kjenner du folk i gruppen som "har lagt opp" eller "trappet ned", tipse disse om undersøkelsen, det kan hende de har intresse av å si sin mening.

Og på vegne av klubben til alle dere som har besvart spørreundersøkelsen: tusen takk!

God natt Stjernen, til slutt forsøkte dere i det minste...

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.