Overblikket: Ikke best i byen og 11 spillere til Paralympics

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Vålerenga kunne tatt siste stikk i de fem kampene som skulle avgjøre hvem som er best i byen i Oslo. Det feilet. Men i sorgen over å ha blitt tuppet ned på rangstigen kan vi i det minste glede oss over at 11 spillere fra Vålerenga Paraishockey skal til Paralympics.

Vålerenga Paraishockey

Det er altså kjelkehockey. Paralympics arrangeres i etterkant av de Olympiske Leker på stort sett de samme arenaer som OL foregår på. Vålerenga har altså fått med 11 spillere, inkludert en jente, i Norges tropp. Vålerenga er dermed den dominerende klubb i Norge når det gjelder kjelkehockey.

Vålerenga-spillerne som skal til Paralympics er: 

Kissinger Deng, Kjell Christian Hamar, Thomas Avdal, Knut André Nordstoga, Rolf Einar Pedersen, Audun Bakke, Martin Hamre, Loyd Remi Solberg, Lena Schrøder, Morten Værnes og Ola Bye Øiseth.

Og vi ønsker lykke til, og spesielt til Lena Schrøder som er eneste jente i troppen.

Vålerenga - Manglerud Star 2-3 (sudden death)

Slaget om Oslo. Best i byen. Rumble in the asfalt-jungle. Etc., mm., osv.

Det gikk skeis for Vålerenga. Begge lag hadde vunnet to oppgjør hver, og siden det ikke finnes noe som heter uavgjort i ishockey lenger måtte kampen avgjøres i spilleforlengelse da resultet var 2-2 til full tid.

For tre år siden hadde det vært direkte flaut. Men Manglerud Star er ikke noen pushover lenger. Ta det med i samme ligning som at det ikke er noen som er så flinke til å gjøre Vålerenga dårlige enn Vålerenga selv, ja da har du oppskriften på katastrofe. Som vi advarte mot søndag; Vålerenga spilte mot Vålerenga, sekundært mot Manglerud Star.

1176 tilskuere så fadesen. Selv om tallet er hyggelig i seg selv, er det flaut det som ble vist frem på isen av hjemmelaget. Martin Laumann Ylven får godkjent med sine to scoringer, og blir rettferdig kåret til MVP for Vålerenga.

Ut over det er det vanskelig å gi noen ståkarakter.

Og vi forsøker ikke heller.

Vi bare konkluderer med at det ikke nytter å seile rundt på isen som om det var solgangsbris.

Kampfakta kan du myse på her.

Nå venter en kjip bortekamp mot Lillehammer førstkommende torsdag, før Stjernen kommer på besøk søndag. Vinner vi den første av dissefår vi igjen litt av trua på at sluttspillet - kvarfinalene - ikke bare blir sorgen. Den andre av disse bør vi vinne.

God natt Vålerenga, hvorhen du er...

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.