Overblikket: Full innsats senker Lørenskog på alle måter

(c) Klanen
(© Klanen)

Tenke dere noe så vakkert, et sluttspill uten hønsetjuvene fra Lørenskog. Det blir en realitet etter at Vålerenga (og Stjernen) har gjort manns arbeid i aften. Karma rocks!

Verden mot Lørenskog

Ja, så enkelt er det. Ingen liker Lørenskog, og nå får de smake. De brukte sjekkheftet og minibankkortet til sin velvillige men akk så forvirrede og forvridde eier uhemmet, en eier som i ettertid har redusert seg kraftig på eiersiden. Fyrens evne til å bedrive god business har fått seg kanonader av skudd for baugen, og gudene (kun) vet hvem som vil handle med en sånn "vinner" lengre.

Han ler sikkert hele veien til banken han altså, han har penger nok. Men det åpne, blødende såret Lørenskog har laget i fyrens CV lar seg ikke tette av et svidd AmEx-kort. Vi skal passe på det.

Vi er en jævla elefant, vi glemmer ikke!

Så, når Vålerenga møtte en litt tøff økonomisk hverdag sendte Stig Atle Johnsen sporenstreks folk ned i garderoben på Jordal og handla til den store gullmedaljen. De lokka med seg en god andel av laget opp til Metrosenteret. De sendte til og med ned en av våre gamle backhelter for å skrape malinga av veggene.

Selv ikke det fungerte. De har ikke vunnet noe, ikke en dritt. Et finalespill, og et par 2.-plasser i serien er fasiten. Gratulerer.

Noen mener sikkert at vi bør la dette ligge nå etter "så mange" år, men saken er at vi bare har ligget i vannskorpa og ventet på at karma skulle bite hardt tilbake, vi visste det kom til å skje, og nå er dagen her. Vi vet mange bærer et dypt hat til Lørenskog, vi har full forståelse ovenfor dem, men vi gjør ikke det. De er ikke verdige vårt hat. Avsky ja, men hat nei.

Akkurat som Stavanger Oilers heller ikke er verdige vårt hat. De er begge konstruksjoner. Men der Stavanger Oilers la seg et sted det var marked for det, valgte Stig Atle Johnsen seg ut et sted det er umulig å få noe godt til å vokse.

For en fyr!

Vi har hele tiden visst at de kom til å gå overende. Det var bare et spørsmål om tid. Vålerenga er evigheten, Lørenskog bare et blaff.

Og apropos hat: Storhamar.

Ikke Lørenskog.

Ikke Stavanger Oilers.

Storhamar! Vi tar dere i semien!

Men først er det altså kamp i aften med dropp kl. 19:00. Alle kamper i aften starter kl. 19:00. Det er altså Lørenskog som kommer til Furuset Forum og settingen er at når Vålerenga slår Lørenskog til full tid (3 poeng), og Stjernen vinner over Manglerud Start til full tid (3 poeng) i Stjernehallen, ja da er Lørenskog på kvalikplass og kan kjøsse sluttspillet goodbye. Avgir Vålerenga og/eller Stjernen poeng berger Lørenskog seg til sluttspillet med et kamelhårs bredde.

Når Lørenskog må spille kvalik kan alt skje. De er for gode til å rykk ned, men det har mange lag vært i mange idretter før. Og det har gått dårlig for mange. Å være for god til er det farligste stempelet man kan sette på seg selv. Det spørs om Kenneth Larsen klarer å banke det inn i skallene der oppe...

I aften bør du komme og støtte laget ditt fra tribunen. Vise hva som gjelder. Lørenskog er ingen pushover på tross av tabellsituasjonen, de har fått relativt bra skikk på laget i det siste. Og det finnes mange måter å støtte gutta på fra tribuneplass. Noen er helt rabiate og opptar nesten ingen plass fra sin euforiske tilstand svevende oppunder taket, andre sitter pent og klapper høflig. Det er ytterpunktene, de er like viktige - og alle avarter innimellom er like viktig.

Det er ingen fasit, dette er Vålerenga!

Det blir folksomt i aften, og du bør kjøpe billetter på forhånd her hos Ticketmaster. Vi anbefaler det på det sterkeste, det kommer til å bli kø i døra. Men det blir ikke utsolgt, det skjer ikke (dessverre), så om du bestemmer deg i siste liten er det selvfølgelig bare å komme uten billett. Det blir kø i døra, men du kommer inn!

Heia VIF!

God natt verden, du blir vakker uten Lørenskog!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.