Overblikket: Frisk skal få smake pisk

(c) Klanen
(© Klanen)

Så er det endelig kamp igjen, Frisk Asker kommer på besøk til Furuset Forum til den første kampen i ishockeyens svar på fotballens 16. mai.

Vålerenga - Frisk Asker

Frisk Asker har fire seire på de fem siste kamper. Tapet kom for Lillehammer i Kristins Hall på Lillehammer. Ellers merker vi oss at Frisk Asker tapte for prügelknaben Kongsvinger for 8 runder siden. Ikke imponderende for et lag som har som mål både serie- og NM-gull.

Frisk Asker ligger altså på 4. plass på tabellen med lik poengsum som Lillehammer (58) og 5 poeng bak Sparta. Storhamar bekler 1. plassen komfortabelt 11 poeng for Sparta. Mange har utropt Storhamar til vinner av GET-ligaen 2017/2018, men dette er er way too soon. Storhamar er heldigvis skadeforfulgt nu til dags, og de har geniale 3 backer å velge og vrake mellom. Ja, 3.

Men tilbake til kveldens kanmp.

Vålerenga ligger altså på 5. plass på tabellen, 12 poeng bak Frisk Asker og 6 poeng foran vraket fra Stavanger (#PålStay!). Vålerenga har tre seire på fem siste, hvor én av seirene kom borte i oljetanken. Tapene kom for hhv. Sparta og Storhamar. Tapet mot Storhamar var igjen et "hederlig tap".

Vi begynner å bli lei dem nå, disse "hederlige tapene" for Storhamar, vi krever seier i fjellhallen 13. januar!

Og vi krever seier i aften. Det virker kanskje i overkant å forlange seier, men vi mener gutta har det i seg, og som nevnt er det ikke så lenge iden Frisk Asker ble slått av Kongsvinger. Når det er sagt; Frisk Asker avsluttet før jul med 4-0 over Storhamar hjemme i pengebingen i Asker.

Hvordan kan vi da kreve seier?

For det første er det hjemmebane. Vi har sagt det før og vi sier det igjen, Furuset Forum er vår hjemmebane uansett hva man mener og hvor nostalgisk man påtvinger seg selv å være. Dette har spillerne tatt til seg, de ser på Forum som hjemmebane.

Dernest har vi kvaliteter i laget som tilsier seier. Vi har ikke like bred stall som Frisk Asker, men vi er langt bedre trent; vi orker hele veien inn.

Legger vi på at laget må gå ut på topp fra start, møte Frisk Asker høyt i banen, ja da begynner det å ligne noe. Legger man til at vi må bulke dem ut av stilen og unngå dumme utvisninger - ja da har vi suksessoppskriften.

Og, ikke glemme at vi slo Frisk Asker 5-1 i pengebingen i oktober.

Vi har trua!

Heia VIF!

Billetter til i aften

Det begynner å bli trangt! Ikke vente med å kjøpe til du står i døre, kjøpe billetter på nett hos Ticketmaster. Bare søke på Vålerenga og du er home free. Vel, ikke free, men home.

Gratistur til Forum i aften

Vertshusbussen kjører fra Vålerenga Vertshus i aften, ja riktig, opp til Forum.

Bussen har avgang 17:30, og er som nevnt gratis. De satser på å selge nok til å dekke inn kostnaden. Både på turen opp, underveis i pausene, og ned igjen til Vertshuset etter kampen.

Påmelding er ikke nødvendig, bussen går uansett.

Bli med da vel!

Tur til Asker

Vertshusbussen kjører til også bortekampen mellom Frisk Asker og Vålerenga lørdag 30. desember. Kampstart er kl. 16:00 og bussen har avgang fra Vålerenga Vertshus kl. 14:30.

Prisen er 150 riksdaler.

Romjulskampene sanker stort sett folk nok til å fylle selv de største boblene, og Askerhallen er neppe noe unntak. Det samme gjelder bussen. Vi blir overrasket om bussen ikke blir stappa til "over pipa".

Derfor tok vi det opp nå. Så har du sjansen til å få blitt med.

Påmelding til Nina på 917 55 725.

Så et lite sukk

I Vålerengasfæren er det en del private busser som både kjører hit og dit. Dessverre er det ofte vanskelig og lite intuitivt å finne informasjon om når (og om) en gitt buss kjører.

Vi oppfordrer bussene til å markedsføre seg selv spesielt på Facebook, men også via e-post til oss som lager stoff om klubb, klubbliv og supporterliv.

Det er vanskelig for oss å måtte spasere nettet rundt for å finne informasjon for å markedsføre dere.

Så please :-)

Stefan Espeland

Han trente med Vålerenga et par ukers eller noe sånt. Så skrev den lille Judasen under fo Klagenfurt eller noe sånt. Samma kan det være hvor han havna.

Men hvorfor Judas? Han gikk fra Vålerenga til Lørenskog og ble der i to sesonger før han dro til utlandet.

God natt Storhamar, 13. januar er det stopp!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.