Overblikket: Frisk Asker hjemme, 3 poeng i banken?

(c) nesrene
(© nesrene)

Vi skal ikke så mange år tilbake før en hjemmekamp mot Frisk Asker var tre sikre poeng i banken. Nå er virkeligheten nesten omvendt.

Vålerenga - Frisk Asker

De siste årene har Frisk Asker tatt steg oppover og blitt et stabilt, godt topplag. Før det var de jojo, før det igjen helt totalt katastrofe om man måler kvalitet etter tabellplassering. For det må man jo; når man oppsummerer en seriesesong juger ikke tabellen.

"Vi må se bak resultatene" er sludder og vås når den feite dama har sunget siste strofe. Sånn snakker tapere. Sånn snakket Frisk Asker før.

Sånn snakker ikke Vålerenga.

I Vålerenga snakker vi om å vinne, alltid. Med 8 kamper igjen og 54 poeng høstet  ligger vi 18 poeng og tre plasser bak Frisk Asker på 2. plass på tabellen. Vi behøver ikke snakke om 4.-plassen nå, siden det er 15 poeng opp til Lillehammer på den plassen. Nå handler det om å holde Stavanger Oilers og Manglerud Star bak oss, de har hver seg 52 og 47 poeng. Stavanger Oilers har en kamp mindre spilt enn røkla. Den kampen er mot Sparta og det er for Stavanger Oilers' del ikke på noen måte poeng i banken.

Også Sparta er gode nu til dags.

Frisk Asker har tre seire på fem siste forsøk. I serien generelt altså, ikke mot Vålerenga. De to tapene kom mot Manglerud Star og Stjernen. Seirene har kommet mot Stavanger Oilers, Lillehammer og prügelknabe Kongsvinger.

Vålerenga på sin side har triste én seier på fem siste.

Knivingen mellom Vålerenga og Frisk Asker er slik; vi tapte hjemme i midten av september (1-2), vi vant stort i pengebingen i Asker i midten av oktober (1-5), vi vant (3-2) hjemme i romjula og tapte (5-1) borte i romjula. 2-2 i kamper altså.

Det er overkommelig.

Med havariet mot Lørenskog sist torsdag friskt i minne bør Sankt Hallvards menn være heltent på å høste tre poeng. Det er viktige tre poeng. For det er forskjell på 4. og 7.-plass i serien. På 7. plass får vi en antatt bedre motstander i sluttspillets kvartfinaler. Det er i skrivende stund Lillehammer eller Sparta som innehar "vår" plass på tabellen til valg av motstander i kvartfinalene.

I forkant av kampen søndag har vi trua, vi er ikke sterke i trua, men trua bikker i vår favør. Det kommer an på hvordan Vålerenga griper kampen an. Står vi med lua i hånda går det galt. Møter vi Frisk Asker høyt på banen og nekter dem å bite seg fast i vår sone, og ikke minst bulker dem ut av stilen, ja da har vi et godt utgangspunkt. Og ingen tullete utvisninger!

Holde huet kaldt!

For ikke å glemme; Roy Johansen har eksperimentert en del med rekkene de siste kampene. Det har ikke bare vært en suksess. Vi anbefaler Roy å gå tilbake til de rekkesammensetningene som fungerte.

Mot Frisk Asker skal vi spille hockey og vinne! Ikke forske.

Kampen starter kl. 17:00 i Furuset Forum søndag, billetter shopper du her hos Ticketmaster. Det blir nok bra med folk, så handle billett i forkant - da slipper du en kjedelig kø i døra, og skal du ikke stå på sangfeltet kan du plukke din egen plass i nettsjappa. I døra blir det bare kladdeføre og is i rubben om du skal forsøke velge egen plass.

Men uansett som skrevet altså; vi har trua!

Heia VIF!

God natt Frisk Asker, søndag blir det deng!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.