Overblikket: Første stikk til Lillehammer

(c) Klanen
(© Klanen)

Første kvartfinale er historie, Vålerenga hang ikke med i svingene og Lillehammer vant komfortabelt 7-2.

Lillehammer - Vålerenga 7-2

Vi spådde i torsdagens «Overblikket» at Lillehammer kom til å vinne med 2-3 mål, fasiten ble 5. Det var ikke det at Vålerenga ikke ville score, de maktet det bare ikke. Lillehammer generelt, og goalie Bengtsberg spesielt, var for robuste i forsvar. Og så var de dødelig effektive fremover.

Kampen var spennede til halvveis ut  i 2. periode, men så gearet Lillehammer opp og Vålerenga sleit kraftig. Merk at fire av Lillehammers scoringer kom i overtall, og da gikk Vålerenga mot en av de punktene vi satte opp i torsdagens «Overblikket» som meget viktig; holde seg unna dumme utvisninger.

Det med å holde seg unna utvisninger er generelt viktig og skulle egentlig ikke være nødvendig å nevne, men det gir forventninger, og det forklarer. Vålerenga pådro seg 51 minutter i torsdagens kamp.

Da blir det vanskelig mot et lag som Lillehammer slik Lillehammer fremstår denne sesongen.

Vi skrev torsdag at jokeren blir kamp nr. 5. Dette har vi fortsatt tro på. I og med at vi spådde et tap på Lillehammer er ikke vår semifinale-plan rokket ved. Målforskjell teller ikke i sluttspillet. Spør Sparta iom det, de tapte langt utti sudden death for Manglerud Star. Det hjelper lite at de bare fikk én mer enn Manglerud Star i eget garn.

Det er aldri gøy å tape, og det å tape en kamp - uansett sluttspill, seriekamp eller treningskamp gjør at man må stille seg selv under den store lupen. Evaluere som det så fint heter. Det er snakk om små justeringer, men de må identifiseres og løses.

Og for lørdagens kamp håper vi det smeller i vanetene.

Ordentlig.

Lillehammer har en stil, og vi skal både bulke og spille dem ut av den.

Opp i ringa!

Kampen lørdag i Furuset Forum start kl. 18:00, ja; kl. 18:00. Billetter kjøper du hos Ticketmaster.

Heia VIF!

God natt Vålerenga, hvorhen du er.

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.