Overblikket: Før Kongsvinger

(c) VIF
(© VIF)

Det er kamp igjen i aften, mot Kongsvinger Knights hjemme i Furuset Forum.

Vålerenga - Kongsvinger Knights

Første gang Kongsvinger Knights var i Furuset Forum, for drøye to måneder siden,  vant Vålerenga 2-1 i sudden death. For en drøy måned siden møtte vi dem i Kongsvinger ishall, og da vant Vålerenga 4-2. Ingen av kampene bar preg av veldig mye finspill - men hva gjør vel det så lenge vi plukker poeng?

Vi tar en kjedelig match som gir tre poeng over et underholdene tap (all den tid det finnes) any day.

Vålerenga har seks strake seiere siden vi tapte 2-3 for Storhamar, mens Kongsvinger har 6 strake tap siden de slo oppsopet fra Lørenskog 7-4.

Vålerenga ligger på 5. plass, 9 poeng bak havariet Frisk Asker, og 10 poeng bak Lillehammer - et like stort havari som Frisk Asker det. Bak oss sliter #PålStay's mannskap i Stavanger Oilers stort, 8 poeng bak oss. Kongsvinger på sin side ligger tilsynelatende fastmontert ned på 10. plass, 7 poeng bak Stjernen.

Tar man en kikk på tabellen og terminlista er det lett å peke på Storhamar og si: se der er serievinneren.. Men, pucken er både flat og rund, ergo enda mer uforutsigbar en en fotball som tross alt bare er rund. Storhamar har heller ikke hatt sin down-perioden enda, men den kommer. 

Alle lag får en down i løpet av sesongen.

I aften får man sannsynligvis se et Kongsvinger som ligger lavt, et lag som lar Vålerenga styre hele kampen. Dette er en uvant situasjon for Vålerenga hvis våre antagelser stemmer, å være det førende laget gjennom hele kampen. Vålerenga bør uansett gå ut i maks tempo. Kampene så langt i sesongen etter at den hysterisk dårlige starten av sesongen var bygones viser at Vålerenga holder 65 minutter.

Og så gjelder det å holde seg unna utvisningsboksen.

Og så er det å ikke undervurdere Kongsvinger. De har vist at de kan glimte til, og vi har selv sett det; de stjeler sine poeng der det ikke skulle for dem være mulig å få dem.

Ja, mens vi husker det; Kaptein Speedo - Brede Csiszar ryktes tilbake i aften. Weeeeee - en back!

Vi har trua. Kampen starter kl. 18:30.

Heia VIF!

Billetter i aften

Det er som forventet utsolgt. Det blir satt opp storskjerm utenfor hallen, og inngang på det området koster kr. 75,-.

Hahaha, dagens forsinkede 1. april-spøk. Det er selvfølgelig ikke utsolgt.

Billetter kjøper du i døra, eller her hos Ticketmaster.

God natt togtur, hvorhen du er...

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.