Overblikket: Dårlig kommunikasjon og Stavanger borte

(c) Atle E.
(© Atle E.)

I aften skal Sankt Hallvards menn forsøke å tukte Stavanger Oilers (igjen), det har ikke gått så verst tidligere denne sesongen. Og så spinner vi videre på saken fra i går, hvordan klubben (ikke) tar eierskap til sine egne nyheter.

Om å eie egne nyheter

I gårsdagens «Overblikket» klagde vi på at klubbens egne nyheter lekker ukontrollert ut. Vi nevnte eksemplene da Morten Sandø ble hurtigpresentert som ny daglig leder hos VPN, og gårsdagens nyhet om Stefan Espeland som dukka opp både her og der, men det var vel TV Bergen som meldte det først. Ikke noe stygt om VPN, de fikk en nyhet og kastet seg rundt. TV Bergen lever av nyheter, så klandre dem blir også galt.

Sorry.

Men hvorfor klarer ikke klubben holde dette for seg selv og slippe nyhetene i egne medier? Sine nettsider, sin Facebook-profil og sin Twitter-konto? Svaret er sjokkerende enkelt, klubben har ingen tradisjon forbundet med nyheter, og har egentlig vært hysteriske av lykke hver gang noen omtaler dem.

Norsk ishockey er ikke bortskjemt med medieomtale.

Nå skal vi ile til å påpeke at vi ikke har noe i mot kontrollerte lekkasjer. Ønsker man et oppslag til en gitt sak kan det være et gode å slippe saken til ett eller flere utvalgte medier. Det er å eie nyheten sin, man har kontroll på spredning.

Og vi må ile til å påpeke at dette ikke er kritikk av de mange frivillige som legger ned hauger av dugandstimer. Det er selvfølgelig ikke deres feil på noen måte, fordi kulturen rundt dette mangler.

Nå er det vel ingen frivillige som deltar direkte i den type prosesser i klubben. Det vil si mangel av prosesser. I tilefellet Espeland søndag/mandag kom ikke saken på egne nettsider før flere timer etter at TV Bergen slapp saken med kommentar fra klubben.

Skandale.

Det må bankes igjennom i alle ledd; slipp ikke en nyhet før du har klarert det med den som er ansvarlig for å håndtere (og fordele) nyheter.

Og til alle dere frivillige vil jeg si: takk for innsatsen for klubben dere elsker! Innimellom får dere del i konfidensiell informasjon, denne må dere håndtere klokt. Er du usikker på om du kan dele informasjonen videre så spør. Ingen blir sure om man spør, tvert om.

Vålerenga skal ikke være en klubb som lekker i alle bauger og kanter. Det trengs å bygges en ny kultur rundt dette, og man skal være klar over at jo nærmere vi kommer at nye Jordal Amfi står klar, jo mer oppmerksomhet vil vi få i media.

Og det er bare å glede seg til det.

Det er ikke mange årene siden vi ikke kunne si dette, men:se til og lære av Vålerenga Fortabll. De eier nå sine egne nyheter, og de forvalter dem klokt. Vi sier ikke at det ikke skjer lekkasjer i Vålerenga Fotball, men nå tilhører det sjeldenhetene. De har lært og tatt kontroll. En gag for ikke så alt for lenge siden var det helt havoc på Valle når det gjaldt lekkasjer, det er det ikke lenger.

Nå er det Vålerenga Ishockey sin tur. til å ta eierskap

Takk for oppmerksomheten.

Stavanger Oilers - Vålerenga

Ok da, vi gir oss ikke helt enda når vi først har oppmersomheten deres.

La oss si dette først: kampen i aften går på TV2 Sportskanelen (og TV2 Sumo) fra kl. 19. Noen sliter tungt med å se på TV Bergen, vi er ikke en av dem, faktisk gleder vi oss til kamp.

Vi innledet Stavanger-sesongen med å snyte Pål Gulbrandsens forvirrede mannskap 4-3 i sudden death 30. september i oljetanken i Stavanger. Så vant vi 2-1 hjemme i Furuset Forum 28. oktober, før vi vant 3-2 4. desember igjen i oljetanken. 9. januar tapte vi dessverre 3-2 i sudden death. Men 9 poeng av 12 mulige er mer enn godkjent.

Pål Gulbrandsen har definitivt fordervet Stavanger Oilers. Med det mannskapet skulle de ikke ligget på 5. plass.

Men det gjør de.

Stavanger Oilers har tre seire på fem siste kamper. Sist slo dem Kongsvinger 10-2 i Kongsvinger ishall. Vålerenga på sin side har to seire på fem siste, og sist søndag denga vi Stjernen 4-1. Begge lagene går altså inn i dagens kamp med en oppløftende seier i sekken.

På tabellen ligger det slik an at Sankt Hallvards menn ligger tre poeng bak Stavanger Oilers. Vinner vi til full tid i aften har vi altså like mange poeng, men er laaangt foran på innbyrdes oppgjør.

Vi skal ikke komme med så mange formaninger i dag. Vi nøyer oss med å si at vi ikke må stå med lua i hånda. For det første, gjør vi det valser Stavanger Oilers over oss. For det andre, Vålerenga står ikke med lua i hånda! Det passer seg ikke for norsk iishockey sitt lokomotiv!

Vi har som vanlig trua!

Heia VIF!

God natt Morten, fikse lekkasjene nå!

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.