Overblikke: Sommerferie og kvalifisering

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Så er desverre «sommeren» kommet, Vålerenga er slått ut av NM-sluttspillet og har ferie. Ja, og så myser vi litt på kvalifisering og dommere.

En svale gir ingen sommer...

...sies det. Eller noe sånt. Fakta er uansett at Vålerenga har sommerferie, en sommerferie som kom unødvendig tidlig mener vi. Lillehammer banket oss ut av sluttspillets kvartfinaler etter fem kamper, men vi mener at gutta burde vunnet også første kamp hjemme, samt 5. kamp på Lillehammer.

Vi skal ikke gå i detalj, det gidder vi ikke, vi vil bare konkludere med at laget kom sent i gang i kvartfinale-serien, og det  straffer seg som man så.

Uten å være voldsomt bitre og sippete så savnet vi guts, tæl og kreativitet i kamp 2 hjemme i Furuset Forum.

USJ!

Bygones! Vi lover.

Farvel for faen

Kvalifiseringen til Get-ligaen 2018/19 er nesten over den også, og to ting er i skrivende stund klart: Kongsvinger rykker ned og Stjernen beholder plassen.

Det gjenstår én runde av kvalifiseringen, og det står mellom Ringerike og Narvik. Den runden spilles torsdag, og går mellom Ringerike (hjemme) og Narvik. I omvendt oppgjør vant Narvik 3-2 i spilleforlengelse. Narvik klarer seg med ett poeng, mens Ringerike må vinne til full tid.

Det er tungt nok befolket av hockeyklubber på Østlandet, ergo heier vi litt på Narvik. Det hadde vært eksotisk og morsomt. Vi skal ikke henge oss opp i de praktiske utfordringer det er medfører at Narvik rykker opp, det får være et tema om det blir realitet.

Begge disse lagene har forøvrig dyrenavn også. Sånt liker vi ikke. Når det er sagt; Artic Eagles er mer treffende enn Panthers(!). Vi tviler på at det lusker så mange pantere rundt i Hønefoss, ørner derimot er det nok av oppi Narvik-distriktet.

Og om det skulle finnes pantere i Hønefoss håper vi de spiser laget først. Som nevnt er det nok hockeyklubber på Østlandet i Get-ligaen.

Vet du forøvrig hvilket dyr som er det fattigste i jungelen? Jo, det er panteren...

Dommere; kvalitet og ca$h

Kort fortalt rakna Frisk Askers trener Sune Bergman total over dommerne etter deres tap i semifinale #2 mot Storhamar i Askerhallen. Han blåste ut i media og mente i sum at dommerstanden er for dårlig.

Dette hang den «gamle» røveren Svein-Erik Edvartsen opp i på Facebook og pekte på noen forskjeller mellom ishockey- og fotballdommere.

Blant annet tjener fotballdommere 4-5 ganger mer per kamp enn ishockeydommerne. Og de frikjøpes fra sine arbeidsplasser, noe som minker stresset og den totalt bundne tidsbruken deres. Fotballdommere har altså mer «kvalitetstid» å bruke på fotballen enn ishockeydommerne har på ishockey. Tid som i hvertfall ikke gjør dem til dårligere dommere.

Og ca$h alene gjør ikke dommere bedre, men ca$h kan være med på å lokke flere folk til dommergjerningen. Med en bredere «stall» er sjansen for å finne gode dommeremner større.

Så NIHF - åpne lommeboka!

Og det er hva vi mener om den saken for denne gang.

Favel

«Overblikket» takker for seg og rir inn i solnedgangen.

God natt Vålerenga, hvorhen du er...

Tidligere «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.