Kriseblikket II: Eneste tegn til liv er røyken fra krematoriet

Ingen forbindelse

Overskriften er ikke tilfeldig valgt. Fra klubben er det tyst som i graven og supporterne fortviler.

Vi skal ile til å si med én gang at Vålerenga ikke akkurat er kjent for å kommunisere vilt og ubehersket på denne tiden av året. Eller som vi elsker å si det; Vålerenga forhandler ikke kontrakter i media.

Men det er i normaltilstand. Den gang vi spilte i Jordal Amfi.

Nå spiller vi i Furuset Forum minst en sesong til. Vi er på ingen måte i nærheten av normaltilstand.

Og det er dette "minst" som er sakens kjerne, det og det fakta at Vålerenga tilsynelatende har en stall på størrelse med en norsk gjennomsnittsfamilie. Vi har skrevet om dette før, om hvordan Nye Jordal Amfi med all sannsynlighet blir forsinket ytterligere.

Les om dette her.

Vi klager ikke på at klubben ikke signerer spillere over en lav sko. Vi sutrer ikke over at klubben ikke forteller at gamle kjenninger har vært med på å trene. Vi sutrer i det store og hele svært lite når det gjelder stallen akkurat nå.

For vi vet at utsettelsen av Nye Jordal Amfi, hvor lang den nå enn måtte bli, får kraftig innvirkning på hva man kan tillate seg å signere av spillere. Selv om en del sponsorer har sagt at de skal stå i tykt og tynt med Vålerenga sitter det også "en haug" av dem på gjerdet og venter på at Nye Jordal Amfi skal bli klar.

Og dermed er det begrenset hvor stort lastebillass med penger klubben har å rutte med. Det er slutt på den tida hvor Jan Tore Kjær en regntung, vindfull og mørk høstkveld møtte en mann i mørk hatt og frakk i et smug og fikk overlevert en koffert full av penger.

Hva vi sutrer over, med rette mener vi, er at klubben ikke har tatt seg bryet med å kommunisere til supportere og publikum generelt hva som nå er ståa rundt dette med Nye Jordal Amfi. Ikke et komma er kommet fra klubben. Eneste tegn til noe er prærieballene som ruller over skjermen når man går inn på klubbens hjemmeside.

Vi skjønner at det er mye som er uvisst nå, og vi skjønner at mye kanskje ikke kan skrives eller sies.

Men da må man skrive og si akkurat det.

Såpass skylder man supporterne! Ønsker man at supporterne skal være engasjerte så kommuniserer man til dem. Ønsker man at supporterne skal være apatiske kan de bare fortsette som nå.

Og det er hva vi mener om den saken.

God natt Vålerenga, hvorhen du er...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.