Vi tok oss en tur på Øst for å spise litt

(c) Øst
(© Øst)

Puben på stadion får litt ekstra oppmerksomhet siden de er nyåpna og har matservering fra lunsj via middag til kvelds.

Vi har vært og spist der, så her får du Klanen.no sin heeeelt objektive syn på stedet.

(c) Klanen
(© Klanen)

For det har blitt et nydelig sted. Litt ny bar utseende, litt rustikk pub-preg og noen nymotens eleganse-møter-uferdig- touch, som gjør helheten ganske kul.
Det er elegansen med den stilrene baren, fine seter, tynne tv'er, bikube-panelet i baren og den åpne luka inn til kjøkkenet.

Pubfølelsen ligger i det mørke treverket, ståbord og høye stoler, båser å sitte i og et drikkeutvalg som dekker et stadionpub-behov mer enn nok. Det vil komme mer håndverksøl etterhvert, men det er et helt greit utvalg, selv for en som er litt kresen.

(c) Klanen
(© Klanen)
(c) Klanen
(© Klanen)

De vakre møblene og veggene strekker seg to-tre meter, før de stopper det opp og øvre del er bar betong, men betongen er malt i blått. Ikke sånn lyseblått man har forvillet inn på dassen på selve stadion, nei, dette er mørkeblått god for en konge.
Det er ventilasjons-rør og ledninger til syne, men det er jo kult i disse dager og man ser det på alle steder med litt respekt for hvordan utelivsbransjelokaler skal se ut nå. Utelivsbransjelokaler er et ord selv om auto-korrekt sier motsatt... Å joda.

Hyggelige folk i baren med forskjellig fartstid i bransjen, men alle er blide og hjelpsomme. Ledelsen er drevne i faget og håndtert store folkemasser på Øyer gjestegård under Lillehammer-OL, samt drevet Haakons hall i 14 år hvor det ble avholdt hockey-VM og verdensmesterskapet i hands blant andre ting.

(c) Klanen
(© Klanen)

ØST har en spennende gjeng som jobber der, så vi gleder oss med at de vil forandre litt på menyen underveis og utvikle bar konseptet med mer lystig drikke.
Maten er akkurat slik en sportspub burde ha, noe for enhver smak, men med mest tyngde mot amerikansk BBQ- stilen, et utvalg pizzaer og noe de kalte for «salat», som visstnok er en større versjon av de tingene under hamburgeren. Uten hamburgeren...

Spøk til side, salaten så veldig god ut og den var veldig god, så for en som heller spiser kaninen enn det kaninen spiser, tyder det på at det er flinke kokker i sving.
Det betyr mye at maten er laget fra bunn på stedet. Man legger merke til at smakene er dypere, mer komplekse og at det er lagt kjærlighet i matlagningen.
«Varme hender gir deg mat som varmer sjelen, maskiner i kaldt stål gir deg mat som drenerer sjela di» skrev en klok og kjekk kar jeg ser i forbifarten når jeg passerer speil...

(c) Øst
(© Øst)

1913- burgeren

1913- burgeren er saftig, deilig håndklappet klunk av kvernet oksekjøtt med chilimajones, bacon, cheddarost og karamellisert rødløk.

Dette er ekte burger og det er en smaksbombe man lager koselyder av når man spiser den.

Pepperoni pizza

Stenovnsbakt pizza med deilig cheddar, mozzarella og fyrrig pepperoni står også på menyen. Tynn, litt sprøbakt bunn med herlig cheddar og mozzarella blanding som gir den herlige sødmen før den salte pepperonien tar over smaksbildet. Nom nom nom.

Fish n chips

I fiskerilandet Norge må vi ha fisk på menyen og da kan vi like så godt dytte den i øldeig og fritere den! Fish 'n chips er med på menyen og med deilig sprø øldeig, ertepure, tartarsaus, sitron og pommes frites, er den alt man kan ønske seg av dette klassiske pubmåltidet!!

(c) Øst
(© Øst)

Kyllingburgeren
Et helt kyllingbryst, grillet til saftig perfeksjon er hva som befinner seg i kyllingburgeren. Ikke noe maskinelt utbeinet kyllingfarse her i gården, nei!
I et luftig brioche brød er dette den litt sunne burgeren som kommer med aioli, chilicheese og pommes frites.

Spare ribs

Spare ribsen er så mør at du kan spise den med skje!
En rack med svineribbe dynket i røkt BBQ saus, servert med søtpotetfries og maisstuing er old school BBQ-mat og den sitter som en kanonkule i krysset!
Enda godt grisen har ribbe på begge sider, for dette skal vi ha mer av!

One Minute steak

Om man ønsker seg en liten biff før man hiver i seg fludium, er minute steak et ypperlig valg.
Oksefilet med chilicheddar, sopp og stekte poteter er jo bare en nytelse, men har skulle vi ha ønsket litt av den karameliserte rødløken for en liten søtlig kontrast.

Brunsjtallerken

Enda en klassiker å finne på menyen i form av en brunsjtallerken.
Dette er 'light'- versjonen av en 'full English' med egg, jalapenopølse, tomatbønner og stekte poteter.
Trekk opp sokka, for pølsa har et piffende bitt fra jalapenosen. Speilegg, søtlige tomatbønner og krydderstekte poteter er enkel og god mat. Basta!

(c) Øst
(© Øst)

Vegetar

Øst gjør ikke forskjell på folk og fe, så de som spiser opp regnskogen har også noen valg på menyen i form at en salat med brie, fiken, kikerter og cherrytomater med en avokado dressing eller en vegetarburger laget av stedets eminente kokker, som absolutt ikke skal kimses av.
Nå var vi litt mette etter 7 hovedretter, så en helhjertet anmeldelse av vegetarrettene utgår, da den mest sultne av oss spiste opp brie og fiken til dessert.
Disse smakte visstnok ypperlig sammen.

(c) Øst
(© Øst)

Alt i alt? Terningkast 12.... ;)

Om du vil booke bord for å spise, ta kontakt på Dagligleder@stadionpuben.no