"Vi må få tiden vi trenger til å styrke Enga i hele byen"

Ingen forbindelse

Det er ingen skremt, liten kar som tar over sjefsstolen i klubben.
Direkte og bestemt, men med en jovial tone introduserte Erik Espeseth seg selv på Valle fredag.
Som fotballhore, faktisk.

Morten Nydal ledet pressekonferansen med stødig hånd, som vanlig.
Både styreleder i Fotball Elite Thomas Baardseng og Reka snakket varmt om vår nye øverste sjef. Det er allerede satt høye mål som alle skal være med å sikre at vi når. Ledelsen, spillerne, supporterne og frivillige.

Uten å bruke flosker er alle invitert til å bli involvert.
Man trenger ikke være ydmyk når man har gjort og fått til det han har gjort i alle de 25 årene han har jobbet med fotball.
Allikevel er det en stolt mann med glimt i øyet som sikter høyt, selv om han har høydeskrekk.
Han forteller at han liker å utfordre seg selv.
"Utviklingsorientert, både for klubben og seg selv" sier han med hevet hode.

Jeg kan trygt si at følelsen jeg sitter igjen med en veldig god. Med veldig mange år bak meg i restaurantbransjen har jeg opplevd mye forskjellige typer ledere og i Espeseth har vi en bestemt, men jovial leder i sjefsstolen.
Han er typen som klapper deg på skulderen, kommer med oppmuntringer, slår av en spøk, men holder det på et profesjonelt plan. Han vil være hard når det butter i mot. Legge en arm rundt deg når han ser du har det tøft.
Det er en god leder vi nå har i klubben, så får vi alle opp i ringene for klubben nå.

Espeseth tar over en klubb på vei ut av den verste stormen. Det er klare rammer å forholde seg til og riktige folk er på plass for å jobbe mot fremtiden. I ro og mak (ok, litt utopi når vi snakker om Enga, men lell).
Vi har byttet ledere før- midt i stormen- uten særlig hell. Annet enn hodet så vidt over vannet og noen permer færre med budsjett på pølsepapir, har forgjengerne ikke skapt en ro for resten av klubben å jobbe målrettet fremover i.
Det tror jeg Erik Espeseth vil greie, om ikke kreve av seg selv og de rundt han.

Den tidligere vannpolo-spilleren har et folkelig vesen og et smil på lur som sjarmerer alle de fremmøtte på kantinen i Valhall. Lekende tone når det byr seg, en alvorlig maske og fremtoning når spørsmålene går fra det spøkefulle til det mer seriøse.
Han vil treffe «alle» i klubben. Det er viktig å bruke klubbens allerede kjente merkevare «Oslos stolthet», men den må bli ennå sterkere. 'Hele' Oslo skal føle stolthet til klubben.

Han forteller om perioden i Rosenborg og hvordan man hadde møter på brakka med nye spillere, gamle legender og hist, samt pist av folk med tilknytning til klubben.
«Det er de som kjenner klubben. De er blikk inn i sjelen til klubben.» forteller Espeseth varmt.
Lasse Breen fra Oldermannligaen i Vålerenga kuttet fort inn og inviterte vår nye daglige leder på besøk til dem. «Det er vi som vet alt» slo Breen fast. Latteren stod i taket. Sjarm og seriøsitet i samme pakke. Sånn er Vål'enga. Sånn er Erik Espeseth også.

Han beskriver seg selv som direkte, tydlig, liker at folk snakker til og ikke rundt hverandre. Eller om hverandre. Han stiller store krav, både til seg selv og omgivelsene. Som en utålmodig sjel, uten korttidshorisont. «Jeg har vært med på tre cupfinaler. To seirer» sier han og fortsetter med et smil «Skal ikke legge noe press på Kjetil, men...».

Jobben fremover er klar. «Det er viktig å være utviklingsorientert klubb. Vi skal bli og være en toppklubb år etter år. Gode spillere og høyt nivå på treningene» kommer det fra han som har gjort det samme med Stabæk, Rosenborg og Strømsgodset.
Det er viktig for han å fremme 'Oslos stolthet', at det er en fane vi må samles under . At det er noe som er viktig og ensbetydende med Vålenga. Og det er viktig å få ta tiden i bruk.

«Vi må få tiden vi trenger til å styrke Enga i hele byen» avslutter vår nye mann i sjefsstolen på Valle.