Tyven, tyven...

Ingen forbindelse

Ikke bare har tilhengerne av klubben ved Liertoppen frådet i sinne over at Engas supportere bruker fyrverkeri litt utenom nyttårsaften, men noen av Buske(rud)-folka presterer å kalle oss kjeltringer.

Vi er søpla, narkiser fra Plata, vi er alle trygda og siden vi er inne på trygda folk: Ronny Deila. Hvem var det vi stjal han fra, igjen?
De aller fleste av oss er vel ikke klar over den harde kampen NAV i Drammen kjemper for å holde igjen folk som vil ut i arbeidslivet, stikk i strid med slik de ikke gjør det i resten av kongeblåttriket.

Det er hundrevis med twitteringer om hvor grusom den tidligere lederen av den keltiske hovedstadsklubben fra Skottland nå har valgt å slå seg ned med kone og barn i et urbant miljø i hjemlandet. Hovedstaden i et land slår visst hovedstaden i et fylke og det faller noen hardt for bløtt hue.

I tillegg har en av deres spillere, som er på utlån fra en polsk klubb, uttalt seg at han syns kritikken mot Deila er flau å følge med på. Indirekte sier Keita «Jeg mistrives i både Polen og Godset, jeg vil spille for Enga!».
Innavlet like utenfor Mjøndalen kan ikke se dette.

Mine favoritter er knokkelskraperne som mener Vålerenga har stjålet 'ressursen' Erik Espeseth, som de kaller han.
Vi har spasert inn i lokalene til stadion oppkalt etter tv-lisensens største utgiftspost, løftet Robinson- Erik ut av stolen sin og listet oss så still’ på tå tilbake til Tigerstaden.
La meg gjøre dette klinkende klart:

1. Stabæk har ikke klaget. Ei heller Rosenborg, VG eller deres egen klubb. Godset ønsket faktisk Erik Espeseth lykke til videre.
Pussig oppførsel når man ser tyvegodset (og det er ikke ment som et ordspill) man selv rappet, forsvinne ut døra med noen andre.

2. Av dagens stall, trenerteam og ledelse i TyveGodset (nå var det meni... ok, du skjønte det), hvor mange er fra Drammen? Eller spilt i alle aldersbestemte klasser for Godset? Jasså? Begge to...? Heeeelt sikker?

3. Hva med å ikke stå på surstoffslangen til den boblen dere lever i?

Faktisk, dere burde helst komme dere ut av den boblen som egentlig ble pløsete når den nye klansmannen Deila dro fra den mindre kjente Marienlyst for noen år siden.
Hva med å trekke inn i rekkene av et normalt samfunn og lage mer enn ett damelag med kun seks spillere i klubben deres?
Det hadde vel vært noe? Så er det viktig at dere husker deres egne ord: De må være lokale.

For det er en av tingene Ronny Deila og Erik Espeseth skal jobbe med i Enga.
Lokale ressurser.