Trist som faen

Ingen forbindelse

Hva er det med disse kongelige? Først Olav den Hellige, som fartet rundt og grunnla tettsteder i hytt og pine, deriblant Borg, som visstnok hadde en foss som het Sarps og etter noen år på skole kunne en østfolding legge sammen to og to, slik at tettstedet fikk navn Sarpsborg.

Og nå Marta og Ari. Ikke vet jeg hvem som skal ha hovedskylden for å de gled fra hverandre, men jeg er ganske sikker på at det hadde blitt litt mange i forholdet vårt, om fruen skulle drasse med seg hester, engler og 'de døde' til sengs hver kveld.

På den andre siden, drasset Ari med seg Ari Behn til sengs hver kveld, så jeg vet faktisk ikke om det er å foretrekke.
Ari vil vel fortsatt få litt av apanasjen (royal bonus for å klippe snorer, avduke makkve.. kunstverk, kaste champis på båter og smile tappert med vanskeligstilte barn), så vi slipper å lese om forholdet i julegave-bestselleren han diktet opp.
Apanasje betyr «til brød» og siden den er på ti millioner, er det ikke et tegn på griskhet og høy levestandard blant de kronebærende, men heller hvor jævlig dyrt det har blitt for sotet loff med frø i...

Men apropos champagne og båt; kompisen min vant ti flasker boblende druesaft på Stena Color DS cruise en gang. Vi satt på soldekk og pimpet musserende dråper, så flikket flaskene over relingen. Det var vel rett etter den sjette flasken at noen fortalte oss at det var et soldekk under det vi satt på...
Det er vel nesten tusen år siden nå.

Og for tusen år siden, la akkurat Olav den Hellige ned grunnen til det som er Fredrikstads drabantby og søndagens motstander. Det er derfor ingen grunn til å stoppe det royale temaet, men bare sjenke de kongeblå alle tre poengene, så vi vanlig dødlige kan feire med champis og loff, vi også.

Mer er det vel egentlig ikke å si om den kampen