Til mitt forsvar...

Ingen forbindelse

Ikke før Kjetil Wæhler har sagt han skal legge opp, dukker rustskallen fra Aalesund opp i media igjen og skal gjøre comeback.

Jeg glefset litt på mandag om medias vridde fortolkning av alt Enga foretar seg.
Tjernås forsvarte seg på fuglekvitter-tjenesten med at han syns det som er aller mest gøy med fotball er at vi kan være «dørgende uenige». Den mannen må jo lage bra fester...

Jesper Mathisen svarte at han «tåler litt. Jeg tåler ganske mye faktisk ;) » og fulgte opp med et surmagret svar om at man ikke skjønner noe om man bruker TV2's spillerbørs og statistikk for å påvise feilaktigheten i hva som har blitt sagt. På TV2...
Før jeg skaffet meg et par nye uvenner med mer fakta på sosiale medier, slo det meg at vi speller mot Brann på lørdag og at sjansen for å lage et skuddsår i egen fot var diger. 

Så for Lasse sin skyld, bank Brann. Og spesielt la det såkalte vrakgodset vi sendte over fjellet ikke nærme seg noe positiv målstatistikk.

Mer forsvar...
Vår trolig best trente spiller skal altså gi seg sesongen før han ville rundet 200 kamper for klubben. Hvor den 200 kampen kunne falt sammen med åpningen av ny stadion. Bare nevner det, Kjetil... ;)

Jeg var litt usikker om han skulle legge opp etter denne sesongen, da han sier at han «vil gi seg på topp», som egentlig betyr neste sesongs seriegull, men han er fast bestemt på å begynne og studere ledelse i stedet for å glede alle oss hver uke. Jeg tror han vil gi seg fordi Deila sin knyttneve-feiring etter kamp blir litt for mye knyttnevefeiring når vår nummer 24 også gjør det samme. Dette kan jeg trygt si ikke medfører riktighet, da det er rom for fisting fra dere begge.

Ledelse er ganske enkelt: Fordel oppgavene til de ansatte på en jovial måte. Skaff deg en dritflink nest-kommanderende. Gi den ansvar. Drikk kaffe. Flørt med sekretæren. Bruk mesteparten av September til å finne firmaets julegave til de ansatte. Helst noe du selv vil ha, eller kona maser om. Noe de ansatte setter lite pris på. Typ bordmontert mekanisk appelsinpresse. Hev lønn. Ta i mot ros. Skyld på andre. Bytt til bedre betalt jobb. Gjenta.

Sånn, da kan du ta en sesong til, du cross-trente, kjekke forsvarsbauta (om du nå tror jeg sitter her og skriver vakre ord til Kjetil bare fordi vi var kompiser på ungdomsskolen, er det bare en side av sannheten. En ganske stor side av sannheten, men han er jo en god og viktig spiller - samt et snev sexy, nevnte jeg det?-, så han kan ta seg en sesong til).

Ennå mer forsvar...
Mens han rødbrune- rosabloggeren fortsatt vurderer å ikke legge opp, slik han allerede har gjort, har Niklas Gunnarsson fått nok av Enga sin klatring på tabellen de siste ukene og drar til Sverige for å spille for den tredje sist plasserte klubben Djurgården i Allsvenskan. Høydepunktet i hans Enga- karriere er nok at vi får penger for han. Morten Nydal sa til klubbens egne sider at «Niklas er en fin fyr», som alle vet betyr han har ikke er bra nok som til det vi tok han inn for.

En annen «fin fyr» som er ferdig i klubben er damelagets trener David Brocken. Siden den belgiske mannen- med kjeveparti som kun David Coultard og delfiner han matche- er tidligere forsvarer, vurderer altså den tidligere Liverpool, Delhi Dynamos og blogg.no's bedriftslagspiller John Arne et av de uhorvelig mange tilbudene som strømmer inn mens han grer seg foran speilet.

Brocken var en viktig spiller når han kom til Enga, men har visst ikke hatt særlig suksess med damene. Som trener. Annet vet vi ingenting om.
Vi får håpe det stemmer at partene ved samtykke har skilt lag. Trenger absolutt ikke mer tull rundt klubben nå som tunnelen har blitt lysere.

Det er sant, kampen, ja....
Brann gjester Ullevål på lørdag klokken 18 og det er bare å hive seg rundt. Vi trenger støtten, selv om ting har vært ganske så positivt i det siste (vel, helt til Riise truet med å snøre på seg fotballskoene igjen).
Bergenslaget blir en hard nøtt å knekke, selv med Braaten, Mathisen og Heltne Nilsen på laget. De har fått en oppsving, men er vel i bunn og grunn de spillerne vi kjenner de igjen som, så her burde vi utnytte svakhetene vi vet altfor godt at de innhar.

Sesongkortinnehavere kan ta med seg venner og kjente på kompisbillett til 150 kroner, men må kjøpe disse i Sjappa på Fyrstikktorget (pussig nok, en fyrstikk med sin lange hvite kropp og røde topp, ligner veldig på han... ok, ferdig nå...).
Alle andre billetter til våre supportere finner du her:

https://www.ticketmaster.no/event/valerenga-brann-tickets/480619?language=en-us

Kom og støtt Enga. Ta med alle du kjenner. Ta oss knuse bønda!
Vi sees på kamp!