St. Hallvards menn

(c) Oslo kommune
(© Oslo kommune)

Det er fremmet forslag om å forandre Oslos byvåpen. Fra det vakre vi har i dag til en minimalistisk strektegning man kunne funnet i tegneblokka til en 5-åring.

Noen har sølt kaffelatte på byvåpenet og gnukka til de fikk noe som ligner på det grufulle emblemet til Reka sin nye klubb; Start.

Jepp, så jævlig stilrent at design-hipstere med snurrebart, blomstret hawaii skjorte dyttet nedi buksa og 'festlige' briller synes dette er «så flott» eller mener at det er «Mmmm. Mmmm. Mmmm. Jah. Jah. Mmmmm».

For noen år siden gikk akkurat det bystyret som har fremmet dette forslaget totalt berserk da Klanen brukte byvåpenet til å dandere et av de aller fineste plaggene vi har skapt.
Ikke fikk vi selge det mer og politikerne snakket om skjending.
Skjending!!??? Å bruke dobørste i stedet for Q-tips for å rense øra med er mindre skjending enn det dere har fremmet forslag til for nytt byvåpen.

Dette er snakk om at det var det forrige bystyret som startet prosessen. Formoder det er samme folka som trenerte stadion-saken også.
For en gjeng!

«Dagens byvåpen har en fargebruk og en detaljeringsgrad som gjør det lite universelt utformet og derfor utilgjengelig for svaksynte» melder Oslo kommune i kommentarfeltet på Klanen.no's FB-side, der vi har delt Ikaros sin underskriftkampanje.
Seriøst? Fordi noen svaksynte ikke innser at den fargerike logoen på toppen av brevet fra Oslo kommune er byvåpenet og ikke kan forveksles med figurer fra Pokemon, så skal vi lide oss gjennom dette grufulle designet?

«I de nordiske land er ca 0,4% av befolkningen blinde eller svaksynte, dvs ca 4000 pr million innbyggere. Av disse er ca 1/3 lettere svaksynte, 1/3 sterkt svaksynte og 1/3 blinde» i følge NHI.
Og av disse 0,4% sliter hvor mange med å se Oslos byvåpen slik at det utgjør et stort problem i hverdagen?
De svaksynte maler sjelden byvåpenet på bygninger og brevark, så jeg sliter med den unnskyldningen.

Jeg har vokst opp på Bislett ved Norges Blindeforbund og deres boliger, så kan bekrefte at de blinde løser problemer i hverdagen med stoisk ro. De har bekymringer som alle oss andre, men løser det de kan og får hjelp om hinderet er for stort.
Jeg har aldri hørt de klage på at det er vanskelig å skille forskjell på logoen til Oslo by og Peppes pizza.
Oslos kommune forteller videre at «Utvikling av nye profiler og vedlikehold av gamle, koster Oslo kommune og skattebetalerene omtrent 40 millioner kroner i året».
Mens utskiftning av ABSOLUTT ALT, vil koste mindre?
Hvor dumme tror de at vi er?

Vedlikehold handler om stolthet og ære. To ord vi i Klanen og Vålerenga setter høyt.
Vedlikehold av vårt vakre byvåpen får bare koste hva det koster. Det er verdt hvert eneste øre. Vi betaler for stolthet og ære.
Slutt med utvikling av nye profiler om det koster så mye, folkens. Problem løst!

Er det rart vi kaller oss Oslos stolthet med hevet bryst når politikerne i byen pisser på byvåpenet vårt på den måten?

Nytt byvåpen? Nei, skyt heller tre piler i halsen min i stedet for...

Skriv under på kampanjen her

https://www.underskrift.no/vis/7301


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!