Rett vest i sneglefart

(c) Knuppeluppen Eivind Hauger
(© Knuppeluppen Eivind Hauger)

Hareide. Ikke den koselige øya utenfor Ålesund (ok, så er det vel Hareid øya heter, men ikke heng deg opp i mangelen på en 'e', din språkfitt). Nei, jeg snakker om etternavnet Hareide.

  Jeg har hørt om at folk blir rare ved fullmåne, at vintermørket gjør noen tussete i hue eller at alkohol eller annen dop kan gi utslag på mental oppførsel, men her virker det som hele Hareide-slekta har fått i seg endel mer enn hasj i brusen.

Først ut var Åge. Sist vi brydde oss om en landslagstrener fra rødpølselandet var når vi nordmenn ble kalt "fjellaper". Vel, for å være ærlig så ser det ut til at miljøkatastrofen er overhengende, som betyr varmere vær, smeltet is ved polene som betyr at det blir mer vann og høyere vannstand. Blir nok ikke lett å spille fotball når man har vann opp til skuldra, Danmark. Så kan oversvømte dansker se på apene lengre nord- som gror egne bananer pga varmen som omslynger oss om endel år, bare se på sommeren som var- mens de selv krangler om den siste plassen på Himmeriget skal tilfalle røde pølser, wienerbrød med sjogolæææææde, utro prinser eller en av disse slosskjempene de fostrer opp til å bli Rosenborg-spiller.

Det må være noe med lufta i Trøndelag som får folk til å bli uspiselige. Mulig det er at de drikker karsk. Hva greia med stygg bart er, skjønner jo faenmeg ikke hipsterne på latte-markedene rundt Grünerløkka heller, men det får så være. Åge Hareide har jo også pustet inn den karsken ganske ettertrykkelig noen år, som kommer til syne når han mener Vål'enga trenger motstand.

Han mener at Vål'enga vil få et løft med at det er mer motstand i hovedstaden. Det at nedrykkslag, jumboplasserings-tropper og annet middelmådighet allerede yter så enormt med motstand at vi sliter med å vinne kamper, har visstnok gått den danske landslagstreneren hus forbi. Ei heller at noen år med Frigg, Lyn, Skeid i samme divisjon ikke akkurat tilførte hverken byen masse rivalisering, enorme summer med penger og veldig mye løft for noen av lagene involvert hva trofeer angår. Snarere tvert i mot, da en av disse andre Oslo-klubbene gjorde skam på hele fotball-Norge med å legge seg flatflate og tape med vilje, så naboklubben tapte seriegullet. Å ja, takk, Herr Hareide, mer av det.... Fjols!

Skal vi snakke om å heve Oslo-fotballen, da må vi begynne å snakke om penger, men når det ikke er mange millionærer til å lage Smart-club av skiklubb (men heller selge førstnevnte til Coop, så de kan lage Litt Dritt av det) eller at containerutleien på verdenshavene ikke gir nok overskudd, så får vi bare følge med i den nervøse toppstriden i tredjedivisjon og se at Liiin nok en gang ikke overgår rekruttlaget til Enga.

Oslo City West, altså. Høres ut som en mislykket forsøk på å fusjonere to handlesentra. CC West og Oslo City football and smart club. Dødfødt ide, Hareide. Noen luringer banka sammen en skokk med klubber, ble kompiser med Manchester United og gjorde sine ting heller middelmådig her i hovedstanden. Funka ikke det heller. Og her skal altså en dansk landslagstrener gjøre det på nytt. Hold nu kæft, renn meg i røven, mann og sku' godt eller hva det er de prøver å si i den ene enden av Stena Line- turen.

Vi trenger ikke rivaler i byen. Om det er noen penger som skal spyttes inn for å heve toppnivået i fotballen i hovedstanden, burde de tilfalle oss, så kan vi heller dele litt om det blir overskudd og tilfører oss talent. Stadion ligger klar, vi har lag i den øverste divisjonen for både damer og menn, samt landets beste supportere, så det er bare å rulle ut den røde løperen og sette seg til verket. Få det på! Enga på topp!

Formoder det skjer i sneglefart, men man kan jo håpe. For det virker ikke som at det nåværende prosjektet går så sabla fort fremover heller. Som leder oss inn på han andre Hareide. Knut Arild fra partiet av kristne folk. Han fikk det ikke til. Hva enn det var han ønsket, så gadd ikke de rundt han å være med på det. Uansett hvor god leder de mente han var. Når kampen var ferdig og resultatet viste nok et nederlag, var det et ynkelig fåtall av motstandere som jublet. Den ansvarlige ble møtt av total stillhet når han møtte opp foran sine egne etterpå.

Høres kjent ut. La oss se om våre håpefulle er villige til å gjøre noe med det på søndag og ikke gjøre Ronny til en Knut Arild.
Hareide måtte velge mellom rødt og blått. Vi vil ha begge deler. Rødt på blått.
Blø for drakta, Vål'enga!

Les også:


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!