Nedsnødd Fotball Forbund

(c) Warner Bros. Entertainment
(© Warner Bros. Entertainment)

Det er varmere i fryseboksen enn det er å ferdes ute for tiden.
De olympiske vinterlekene er akkurat ferdige.
Svevestøvet over hovedstaden er for det meste løsnet av folks pigger under sko og på sykkelhjul, ikke bildekk.
Legevakter i det ganske land er smekkfulle med influensaherjede individer og glattis-forvrengte kropper.
Og med det så sparkes årets fotball sesong i gang om 11 dager.

At pampene i NFF har hodet godt tredd opp et av de få stedene det faktisk er ganske varmt ennå, har vi årevis med erfaring og bevis med, men ideen om at sesongen skal dras i gang så fort OL-ilden har sluknet i Sidevindyang, må være noe av det dummeste som har kommet ut av kontorene på Ullevål. Det var her at Morgan Andersen solgte spillere som var på lån, for å si det sånn...
Det er som om ledelsen i forbundet slår et slag for kampanjen «fotball er best på tv».
Bare fordi offentlig transport ikke fungerer skikkelig når disse frosne vanndråpene daler ned og treffer bakken, slik at befolkningen må løpe til og fra jobb (det er utrolig mye Lycra-bekledde mennesker på vei til jobb om morgenen, altså), så trenger man ikke tvinge fotballspillere til å gjøre det samme, men på innskrenket område og med mer teknisk finesse.

For det er nå engang slik at det er de på banen som kanskje er viktigst. Vi hadde vel ærlig talt ikke stått på en tribune og sett tomt ut i luften, slik skiklubbens tilhengere stirret etter opprykk for noen få måneder siden, om det ikke hadde vært noen der ute som spilte ball.
Det er også en kjensgjerning at de aller fleste av oss liker ufornuftig omgang med mat og drikke, men det er mange av oss som vil motstride påstandene om at fett er isolerende og at alkohol ikke fryser.
For det gjør vi, jævla pamperæver.
Vi har ikke oppvarmede seter eller losjer med snacks, masse drikkbart og tv’er vi kan kose oss med eller snakke sludder med andre pamper og betalende «se på meg»’ere. Faen, vi har ikke varmt vann i springen på dass engang. Vi har betong, åpent lende og Kong Vinter hvor enn vi ferdes.

Når dere ser på tallene og lurer på hvorfor det er færre som kommer på kamp, så skyldes det to ting:

  1. DET ER 16 MINUSGRADER UTE
  2. Folk er syke eller frosset i hjel pga at de våget seg på kamp

Det skulle vært utekamp – en Winter classic-  i ishockey i disse dager, ikke sesongstart i fotballen!
De har ikke begynt å selge påskegodteri i butikkene engang og dere forventer at våre svarte pantere skal trives på fotballbanen og banke inn mål i temperaturer 36 grader kaldere enn når de var på treningsleir i forrige uke!!!!???
Uten å bli sjuke!!????

Er det fordi dere ser suksessen i norsk vinteridrett og tror at den samme tankegangen kan hjelpe fotballen?
Ønsker dere 11 astmatikere på hver banehalvdel, spytteklyser fryst fast til haka og at man skrur Swix i knottehøla på skoa?
Er det hvordan Eliteserien skal fremstå?
Eller er det fordi at trøndere utmerker seg i frossen-sport og derfor tror dere på at norsk fotballs fremtid nok en gang må avhenge av Nidaros-dumhet?

Jeg tviler ikke på at dere i forbundet er akkurat så dumme.
Så hør nå her; den klubben som ikke hadde råd til å eie Ullevål lenger – det er tross alt ikke mye penger å hente på tribuneseksjonen i skigåing (ikke at det er stort flere på fotballkampene deres)- de gjorde det visstnok heller ok under vind-ter olympiske leker i Sør-Korea.
Så de manifesterte hva de virkelig er, skigåere. Club de ski. 스키 클럽 som det heter på koreansk.
Hadde fryse-sport ideen til NFF funka burde vel Liiin også kunne utfordre- i det minste - rekruttlaget vårt.
Så skjer ikke. Som også er grunnen til at norsk fotball er på tredje nivå. Fordi idioter mener fotball passer på holkeføre.

Til alle pampene: spenn på dere skia, gå inn i skogen og bli der!

Så kan vi som kan fotball ta hånd om sporten vår.
Når vi omsider tiner på vårparten en gang...


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!