La oss reise kjerringa mot TIL

(c) VIF-fotball
(© VIF-fotball)

Det fylles opp av polkagris-kledde fotballsupportere i hovedstaden denne helgen, da "Gutan" er gjester på Valle søndag kveld.

Fiskesamene med tynne barter, rulletobakkfingre og som snakker en dialekt som best kan beskrives som jovial trøndersk, forlater tørrfisktrålerne for å bivåne slektninger med suksess i storbyen (les; folk som forteller rorbuhistorier på Bobs og Stargate).
 
Stjernepolkagris Morten Gamst er vel mest kjent som sommervikarierende rundingsbøye i Vålerenga for noen år siden. Vi skal nå ikke glemme at han er hårskumselger på deltid, ei heller den viktige rollen han spilte i forfallet til Blackburn, samt satt sitt preg på tyrkisk liga de få månedene han var i Bremsespor, eller hva klubben heter. Han har putta kun to mål de siste 60 kampene, så da er det vel duket for gavepakke fra Enga i et forsøk på holde liv i han stakkaren som oppdaterer Wikipedia informasjonen til Renati-ambassadøren.
 
Tromsø er ett av lagene som er så bedritne at de kan ødelegge for Stabekk og Bittelille sine nedrykk denne sesongen, så kampen er viktig på flere nivåer. 
Hjemmestatistikken vår er upåklagelig og den burde vi fortsette å holde på 100% etter at spillerne- som drikker lokalt øl kjent som «Fisbjørn» på folkemunne- har forlatt kunstgresset på stadion.
 
Om vi slutter å spille forsvar som den aller første kampen til et miniputtlag, burde de angripende kvalitetene vi viste mot den tippede serievinneren være mer enn nok til å hamle opp med bønda i fra nord.
 
Jeg lever i evig tro på at ketchup-effekten skal ramme Vålerenga sin angrepsrekke snart, så da er denne kampen like så greit å sette igang tomatpressa og la målene renne inn på vår målkonto resten av sesongen. Tror det faktisk ligger enormt med potensiale i årets lag, bare de får senket skuldrene og pratet litt sammen om at samspill er kanskje mer viktig bakover enn fremover, selv om angrep er beste forsvar.
 
Tidspunktet på kampen er selvfølgelig ikke akkurat gunstig. Søndag kveld er jo vanligvis forbeholdt nedtrapping mot arbeidsuka, men siden du enten har tatt påskeferie eller skal ha «hjemmekontor» (Hahaha, jeg vet!!! Også går de på den hver gang!!!!) minst en dag de neste tre arbeidsdagene, kan du like så godt ta den på mandag og nyte Enga-seier søndag kveld.

Med noen sosiale øl på Øst, Vålerenga Vertshus eller Bohemen før kamp og ikke minst for feiringen etterpå.
 
På den andre siden finnes det aldri et dårlig tidspunkt for å støtte laget i våre hjerter.
Om det er en tid de virkelig trenger å vite at vi er der for de, så er det morgendagens kamp.
La oss løfte gutta våre frem og gi de tilliten tilbake så vi alle kan nyte påskeferien med positivt fortegn.

 
Sees på kamp!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!