La oss hylle heltene i Vålerenga

(c) Wiki
(© Wiki)

Det ble historiske olympiske leker.

Vi jubla hemningsløst.
Ikke bare for trøndere, moldensere og bergensere. Vi jubla også for Liiin.

Lekene er ferdige. Nå er det alvor.

Hockeygutta skal ut i sluttspill.
Fotballgutta og -jentene skal starte sin sesong.
Første hele sesong på egen hjemmebane.
Egen stadion. Virkelighetens «et hjem for oss, et hjem for deg».

Når du sitter oppe midt i natten for å heie frem RBK, Brann og Liiin-folk, burde du også kjenne din besøkelsestid og komme deg på kamp.

Det var noen med surrealistiske visjoner som startet drømmen om egen stadion.
Enormt viljesterke personer tok oppgaven og leverte over all forventning.

Det er mange som fortjener ære for at Vålerenga har fått sin egen stadion på Valle.
Lik at det er mange som fortjener mye ære for den jobben og uendelig mye tid som er lagt ned for at Jordal skal bli en vakkert og ny storstue for hockey'n.
Det er en ære de bærer med stillhet. De vil ikke få noe statue for jobben de har gjort.
De får heller ikke publikums hyllest hver kamp. De vil for evigheten bli en tilfeldig forbipasserende når vi tråkker forbi pølsekiosken. Han foran deg i ølkøen. En i mengden. De er allikevel «working class hero» i arbeiderklubben fra Oslo øst. Et av landets mest kjente sportslige ikoner.

Det er hederskvinner og -menn blant oss supportere også. Miniklanen, KST, Enga Tifo, Klanens webradio, alle frivillige, samt de som tok kampen for mange år siden med å gjøre Enga- supporterne best på sang og rall. Ikke minst de som rydda opp i all grumset (og det var mye grums).
Alt dette bare for at vi, du og jeg, som Enga-supportere skal ha den beste opplevelsen når vi følger laget vårt på tribunen. Vi vanlige dødelige må ta vår del av ansvaret nå. Ta opp stafettpinnen etter Odd, Anita, Jan Erik, Kjell, Pål, Stig-Ove, Christian, Morten, Anders eller hva de heter alle sammen. 

Den beste måten vi kan hylle alle disse heltene på er å ta vår egen plass på tribunen. Fylle tribunene. Støtte de på banen med høylytt sang. Uansett. Disse heltene kjempet for at akkurat du skulle få lov til å gjøre det på Jordal (når den tid kommer) og på Valle.

Så ta banen til Furuset for å løfte frem hockeygutta lørdag 3. mars og onsdag 7. mars.
Still opp på vennskapskampen mot Start.
Dra på kick-offet etterpå.
Kjøp sesongkort og støtt opp om damene.
Vær med på å fylle stadion og juble hemningsløst for Vålerenga mot Odd S. Ballklubb.
Denne sesongen blir unik. Vi har så mange å takke og en riktig måte å gjøre det på. Den stoltheten vi viser på tribunen vil smitte over på lagene.
Så vær med på å lage historie.

For Oslos stolthet.
For ditt Vålerenga.


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!