Klubb søker ansatte

(c) Wiki
(© Wiki)

"Fotballklubb i Eliteserien søker daglig leder, administrativt ansatte og spillere som jobber på dugnad. Vi kan love liten eller ingen lønn, ingen sjanse for å gå til mer lukrative jobber, samt motta enormt mye negativitet om noen som helst i organisasjonen gjør en eller flere feil. Vi garanterer ubetinget suksess med en gang fordi endring er eneste løsningen på problemer.

PS! Det er evigvarende prøvetid med øyeblikkelig virkning på oppsigelser."

Det er vel slik stillingsannonsen hadde sett ut om man skal slå sammen de løsningene på fotballgutta sin miserære om man leser på sosiale medier.
Ut med alt og alle. La oss starte på nytt. Uten pengene, men med god finansiell støtte allikevel.

Om løsningen på fotballgutta sitt sportslige dilemma er å få alle med feite lønninger ut, må vi finne noen som vil jobbe gratis eller veldig billig. Med spillere som kanskje får resultatavhengig lønn. Siden de fleste mener vi ikke skal selge de beste spillerne, må de yte sitt maksimale uten å få noe tilbake og aldri kunne realisere drømmen om å bli proff fotballspiller.
Jeg tenker det er utopi å vinne Eliteserien med spillere fra sjette divisjon eller flaggborgen, men nå er jo folk enormt kunnskapsrike på sosiale medier, så hva vet vel jeg?

Så må vi ha ut de som kan administrering av fotballklubber, de som kan økonomi eller jobbe med sponsorer og sponsorkontrakter, ut med alle i sportslig ledelse (mulig unntatt av de som trener rekruttene om de kan jobbe sammen med Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Freddy dos Santos, Tom Nordli, Jose Mourinho og Ole Gunnar Solskjær, blant andre).
Så må vi kvitte oss med han som sender penger fra London.
Da vet du, da vinner vi kamper med tiki-taka fotball. Om vi skaffer de type spillerne på Galgeberg, Vålerenga og Kampen.
 
Realistisk sett, om pengene blir borte, er det ingen Bohinen, Nordli, Rekdal, Tjernås eller Deila som vil trene Enga. Ingen Espeseth, dos Santos, Kjær eller Siem som leder klubben. Ingen Tollås Nation, Shala, Finne eller Näsberg som spiller for klubben.
Og ingen Eliteserie.
Eliteserieklubber kan ikke driftes på dugnad.

 
Eller tenker man at sponsorene vil strømme til, selv om de må utsette signeringen av millionkontrakten da daglig leder måtte en tur på NAV fordi søknaden om tiltakstønaden hadde blitt feil utfylt?

Om vi vinner de resterende kampene denne sesongen, betyr det at Glenn Jensen gjør en bedre jobb på sponsormarkedet enn de foregående 11 kampene og burde få bli i jobben sin allikevel?

Å kaste marked-, sponsor- og økonomiansvarlig gir oss hverken seier i de forrige 11 kampene og det vil utrolig nok ikke ha noen effekt på de neste 11 kampene. På lik linje med at jeg tviler at Espeseth påvirker spillernes prestasjoner på banen, som er bunn og grunn i frustrasjonen til de aller fleste.

 
For drøye hundre dager siden slo vi Glimt 6-0 og snuste på medaljeplass. Kritikken var laber. Det var ingen snakk om en "Drammens mafia" (hva enn det skal bety). Da er det lite gjennomtenkt å fjerne alt og alle i klubben for å starte på nytt med fem kamper igjen å spille.
Eneste mulighet for å snu er å støtte laget som best vi kan, ikke ha nødløsninger som er utopisk i sjansen for at de lykkes. Jeg mener, vet dere om Freddy dos Santos i det hele tatt vil ha stillingen som daglig leder? Så hva er løsningen på det problemet om Freddy er opptatt eller ikke interessert akkurat nå? Mhmmm, tenkte såpass.

 
Så er folk kritiske til Klanen. Selv om de som skriver her og talsmenn har vært kritiske i media selv når det har gått bra. På Klanen.no har vi pekt finger mot ledelsen, trenere, spillere og egne supportere i årevis. Og støttet de når det har vært det riktige.
Vi deltar i den offentlige debatten, men Klanen som supporterklubb burde og kan ikke delta i alle debatter og diskusjoner med å støtte eller fordømme klubb, styret, Trøim, sportslig ledelse, tromming, pyro og pølsesalg hver gang en person poster sin personlige misnøye på sosiale medier.

 
Det viktigste er at vi supportere støtter laget og stiller på kamp. For å gi spillerne ekstra energi og giv.
Vise de at det er vi som er klubben. For om vi ikke stiller og kun bryr oss på sosiale medier, hva skal de spille for?
For det er lite konstruktivt å si at ingen i klubben bryr seg, når ikke vi gidder å stille på kamp selv.


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!