Klar for torsdagen

(c) Lasse L
(© Lasse L)

4-åringen har (egentlig) leggetid midt i hovedrunden hver søndag. Søndagsrutinen hans sier lek på Bislett, pizza til middag og plasking i badekaret før senga. Sist søndag hoppa han i badekaret rett etter andre omgang hadde begynt...

Barnesanger ljomet ut over leiligheten, så lyden av kampen var skrudd ned. Når pappa tittet på skjermen hadde Ranheim fått straffe. FAEN! Lite visst jeg at vi allerede hadde puttet to mål. Og når vi var ferdige og klare for senga, putta Chiddi det siste målet. Guttungen og jeg jubla like mye som gutta på banen og de tilreisende på tribunen. Så leste vi "Det er vi som er Vål'enga"-boka før nattinatten falt på.
 
Høydepunktene fra kampen viser herlig fotball, spilleglede og en gjeng som virker mer samkjørte enn noen gang tidligere. Om enn noe laber første omgang, men når motstanderlaget ikke gjør mer ut av seg, kan man heller spille trygt videre i viten om at man har flere gir inne.
 
Det er gøy å se Enga spille ball om dagen. Selv med noen feilskjær her og der hvor vi har blitt grufullt hardt straffet, er det en følelse at det er noe stort på gang. Jepp, jeg er fullt klar over at vi er Vål'enga og det å si slike ting har tidligere betydd skrubbsår på nesa og knærne i neste kamp, men jeg har en riktig god følelse at dette laget som er på vei opp og frem virkelig kjemper for hverandre. De har stolthet i å få dra på seg drakta og yte sitt beste. Hver gang. Helt til den feite damen synger. Eller guttungen bader, slik det var sist søndag. Overtroen er sterk hos oss fotballgale.
 
Torsdag er det hjemmekamp mot tabelljumbo Strømsgodset. Revansjelysten fra den forsmedelige hjemmekampen ifjor er stor både fra Deila og gutta sin side, men også fra oss på tribunen. 

Så det er bare å stille opp og støtte gutta, så skal du se at du får betalt med god fotball og deilige mål tilbake.
 
Jeg vil være med på alt fremover for det er rett og slett bare deilig å følge Enga om dagen. Med nasjonaldag og nasjonaldrakt dagen derpå- som betyr langhelg- er det bare å snurpe på seg den fineste drakta som finnes og komme seg på kamp. Ta med familien og venner for en av de virkelig store dagene for norsk fotball og vi kan fylle stadion. Så banker vi bønda fra Drammen sammen!
 
Guttungen og jeg? Vi skal spise middag sammen, så skal han til besteforeldrene sine mens pappa skal på kamp klokka 20. Og om det står 0-0 etter første omgang, skal jeg finne meg et badekar på stadion og sitte der til dommer'n blåser av etter fem mål til Enga....


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!