Kjære historieløse talsmenn for småklubber

(c) Wiki commons
(© Wiki commons)

Talsmenn for småklubbene Frigg, Skeid og Lyn har liret av seg ting de har hørt på puben og bommer kraftig.

I Aftenpostens seksjon "Meninger" kommer talsmenn fra Skeid, Lyn og Frigg med uttalelser som er bygget på bitter småklubbmentalitet.
Det eneste som kan tolkes med en stor grad av sannhet i innlegget er setningen «kan virke som».

Mer historieløst og bittert oppgulp skal man lete lenge etter. De har sikkert nok av hjernedøde fjols i sine rekker som tror på hva de sier og glemmer egen historie, ignorerer fakta og vaser rundt i troen at de faktisk er noen i fotball- Norge.

Det har aldri blitt gitt noen tomtegave på "millioner av kroner". Gaven var en avtale, hvor tomten ble solgt for en -1 – krone.
La meg forklare det folk ikke skjønner: om du gir bort et Flax-lodd i gave, så har du gitt bort 25 kroner, ikke «en million kroner».

Du kan fortsette å si at du ga bort en million kroner, selv om personen du ga loddet til vant en million kroner, men det ville være feil like så.
I tillegg forsikret du deg før du ga bort Flax-loddet, at mottageren betalte en krone for det og at de fikk en regning på 700 millioner kroner for å bygge skole og stadionanlegg.

Lyn

At Skiklubbens sutrete supportere har så blindt hat mot Engas nyreiste stadion at de faktisk har glemt at de selv en gang eide en stadion; så sent som for 10 år siden, er en ting, men at de ikke kjenner til at kommunen ga bort tomta, blir patetisk når de går ut i media med all den informasjonen de aldri har sjekket faktisk stemmer (den gang het det Aker kommune og de ga faktisk bort tomta til Ullevål IF, som ble en del av Akerklubbene -med Lyn som storebror- som første eiere av Ullevål stadion).

De sutrer over at det «etter flere års prosess» ble lagt nytt kunstgressteppe på Kringsjå.
13 år har det tatt for Enga. Siden Lyn fortsatt var medeier i Ullevål for ti år siden, vil jeg påstå at vår prosess tok flere år enn deres. Så bu-hu for rask behandling av deres søknad, da.

Siden dere var medeiere i Ullevål stadion og aldri får en håndsrekning, hvor mye betalte dere når de bygde nytt og renoverte resten av stadion? Like mye som sannhetsgestalten i deres påstander: Null.

Det kan også nevnes at hadde det ikke vært for trenering av prosessen fra Lyn-supportere i kommunen, kunne prosessen ikke bare vært raskere, men desidert billigere. Slik at kommunen kanskje hadde hatt noen ekstra millioner til å dele ut til andre klubber.
De har også spilt på Bislett stadion som ble ombygget for rundt 600 millioner kroner noen få år før Skiklubben ble slått konkurs.

Skeid

Skeid griner fordi de ikke får tilskudd til Voldsløkka. Ok, så når hadde Skeid «eierskap» over Voldsløkka?
Aldri, sier du?
Jøsses, hvorfor det, da?
Jo, fordi det er ikke Skeid som har røttene sine dypt forankret i Voldsløkka, men Sagene IF.

Så kan du fortsette med hodet oppi bakenden din, men grunnen til at Skeid ikke har eller noen gang vil få tilskudd fra kommunen til å gjøre noe som helst på Voldsløkka, er at Sagene IF allerede har startet prosessen for lenge siden.
Kommunen – du vet, de som ikke satser på andre klubber enn Vålerenga- vedtok planen i 2006, som inkluderer en allerede bygget skatehall, kunstgressbane for landhockey, kunstisbane, oppgradering av tennisbanene, sandvolleyballbanene og et nytt klubbhus, samt Voldløkka Match – med en tilskuerkapasitet på 7000(!)- vil bli ferdigstilt sommeren 2018, etter planen.

Om «Oksene» bruker litt mer tid på å bli kjent med egen historie og ikke lese trollforum, ville de husket at Voldsløkka matchbane ble oppgradert når de rykket opp i den øverste divisjonen.
Da fikk de tilskudd for å bygge ut en bane som ikke engang var deres egen.
Kraftig urettferdighet, syns de selv.

Nå skal vi ikke se bort i fra at kommunen også vil hjelpe lokale klubber når satsingen på nye skoler ved Voldsløkka, Frysja, Hoff, Bjørvika og Mortensrud blir en realitet. Det også blir «etter flere års prosess».

Frigg

Frigg får nytt kunstgress i år. Jepp, de sutrer for at de ikke får én krone, men nærmere bestemt 6 millioner kroner for å legge nytt kunstgress på Tørteberget.
Dette er den 47. kunstgressbanen som blir lagt i Oslo etter at stat, kommune, idrett, fotball og OBOS har inngått et samarbeid for å oppgradere banene i Oslo.

Marienlyst stadion ble "revet" i 2007 og stod klar med nytt kunstgressdekke i 2008. Dette kunstgresset har siden blitt oppgradert.

Frigg, lik Lyn, har spilt kamper på Frogner stadion. Lyn spilte kampene sine der på begynnelsen av 1900-tallet, lenge før Ullevål ble planlagt, så var de tilbake for noen år siden.
Frogner stadion ble i 2012 bygget ut til sportspark med kunstgressbane, heldekkende kunstisflate, nye garderober og nytt skøytemuseum.
Bymiljøetaten har gitt Veidekke kontrakten for å bygge ishall og flerbrukshall i tilknytning til anlegget på Frogner stadion.

Konklusjon
Talsmennene fra småklubbene har alle feil og må sjekke fakta før dere går ut offentlig med informasjon dere «har hørt av en kar på puben».

Dere skal få en hypotetisk utfordring:
om kommunen faktisk ga Lyn tomta på Kringsjå for en krone, solgte Tørteberget til Frigg for en krone og ga Skeid en ny tomt til en krone, ville noen av klubbene kunne bygget en breddestadion med videregående skole og barnehage i en bydel som sårt trenger litt oppgradering?
Kom dere over denne historieløse sutringa. Selv om det er en prosess som vil ta flere år...

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/LwQyP/Valerengas-stadion-er-urettferdighet-satt-i-system--Eivind-Lowig_-Jonny-Olsen-og-Bolek-Aleksandersson

http://sageneif.no/nyhetsarkiv_hovedlaget/voldslokka/

https://www.aftenposten.no/osloby/i/KAz3M/Voldslokka---verre-enn-noen-gang-Snart-blir-det-bedre

https://www.aftenposten.no/osloby/i/j23yb/Spleiselag-sikrer-friskt-og-frodig-kunstgress

http://www.sletvoldark.no/voldslokka-match/

http://veidekke.no/om-oss/nyheter-og-media/pressemeldinger/article15816.ece