Jævla drittklubb!!!

(c) Grydis
(© Grydis)

7 kamper på rad uten tap. Talenter inn døra. Ny sjef. Ny stadion. 

Det er visst ikke bra nok, det.

Reka har null taktiske evner, vi kjøper unggutter i stedet for å bruke egne talenter, Ullevål er en ræva stadion, nye stadion blir kaos, de alternative bruker trommer (og klistremerker), samt at Klanen er en dinosaur som drukner i en myr.
Det er så mye folk henger seg opp i. Er det ikke motgang ett sted i klubben, skal folk absolutt finne noe feil uansett et annet sted. Pussig oppførsel ovenfor en klubb man liksom skal elske.

Jeg har aldri vært en mann som lefler rundt på forum. Tror jeg innså for en redaktør-alder siden at forum på internett, spesielt sports-forum, var relativt sterkt preget av troll.

Misforstå meg rett, det er sikkert et herlig sted å dele sine meninger og diskutere med noen andre seriøse deltagere, men når mange av de mest aktive viste seg å være fra andre klubber eller bare ute etter å irritere, ble det litt som å diskutere med en 4- åring om hvorfor Ole Brum og Tigergutt ikke kunne spille på midtbanen sammen med Messi og Ronaldo for det norske landslaget.

Den siste måneden eller så har folk altså ment- på forum, kommentarfelt og i poster på sider knyttet til klubben og Klanen- ment at Reka, Trøim, Wæhler, Moa, Grindheim og nesten alle de andre spillerne burde sparkes ut av klubben. Til og med jeg var en dust som ingen visste hvem er, som skulle henges og tuppes til helvete for å ha ment at det var bra vi fikk penger for en spiller som var snaut mindre i andre klubber, enn hos oss mens han var vår eiendom.

I går skjedde det igjen. Simon Larsen signerte for Start. Folk gikk berserk. «Faen er galt med klubben?», «Håper de har en plan» og «Nå må Reka ut og la Deila ta over» var kommentarer mellom klapp på skulderen og tupp i ræva til forsvarspilleren som fortsatt vil være Enga-gutt ut sesongen.Heller spytte på klubben man elsker, enn å lese mer enn overskriften, er visst normen.

De fleste jublet når vi fikk inn en liten håndfull talenter før overgangsvinduet ble lukket. Dypt takknemlig for at vi ikke nok en gang skulle «gjenopplive» en tidligere proffs siste drøm om å få avslutte karrieren i hjemlandet. Til en lønn som radbrekker klubben. Dag Eilev Fagermo ble irritert at vi snappet opp en talentfull spiss fra Grenland. Det ble også noen av våre egne supportere. «Vi må satse på de som allerede spiller på junior- og rekruttlag» og «ingen vil komme til Enga om de ikke får sjansen». Noen av de samme folka mener altså at Reka skal få fyken sammen med mange av spillerne, fordi de ikke ikke gjør det bra nok i Tippeligaen, men heller satse på unggutter som ligger rundt nedrykk i 2. divisjon. Og Deila skal inn, siden han tydligvis har ingenting med noe som helst å gjøre med hva som skjer i klubben. Mens de som gjør det, ikke har en plan eller peiling slik som de flittige kommentatorene har...

«Hvorfor har vi ikke spilt sånn før?»
Ghayas har fått på pukkelen, men bare opp til at han putta i noen kamper på rad. Da var Moa ikke bra nok, men det er han igjen nå. Ikke at noen av de får markant med spalteplass av de positive tingene de gjør.
Og Kjelsrud Johansen var en gud etter første kamp og bortkasta penger etter søndagens kamp mot hva-enn-de-heter-nå. «Hvorfor har vi ikke spilt sånn før? Spillerne sier vi har spilt sånn hele tiden. Den må du lengre ut på landet med». Blir man ikke lei av å snakke mot seg selv hele tiden? 

Noen tok opp teamet om hvorfor det var nett foran våre supportere under kampen i Skien og diskusjon rundt hva den klubben gjør annerledes for egne supportere, hva forbundet burde gjøre og at NSA har begynt å sniffe på saken. Det er innafor og legitimt. «Vi kan ikke se kampen» må være et altfor godt argument å slå i bordet med.
Andre igjen var ikke så opptatt av netting eller kampen, men brydde seg om småpøbler som klistrer merker på en stålbjelke. Hvis alternativet er korps-øving, illegal blussing, slossing og dop- alle populære ting å ta opp på nettet- så skal de få lov å klistre ned stadion, Skien og hele Grenland for alt jeg skal bry meg.
Det står ganske tydelig på klistremerkene hvem som har hengt de opp, så om noen er fornærmet der nede, får de henvende seg direkte, tenker jeg.

Ansettelsene i klubben har det blitt skrevet side opp og side ned om, uten at de aller fleste har noen kjennskap til hvordan noen egentlig ble ansatt i klubben, ei heller de som ble ansatt før det igjen.
Folk som går ut og spytter på klubben skal æres, da de har gjort en årelang innsats for klubben (og nå jobber for forbundet f.eks). Bare vent til Glenn Jensen blir med i «Skal vi danse». Sikkert noen som vil mene at han driter seg ut og er en skam for klubben. Eller at han skal slutte å spille hockey...

La hatet mot klubben komme fra andre steder

Det ingen ser ut til å irritere seg særlig over er det labre oppmøtet på hjemmekampene. Det kommer noen bemerkninger her og der, men det blir aldri noe fruktbærende diskusjon ut av det.
Det er flere som hytter med neven over forslagene klubben og Klanen gjennomfører for å øke antall rumper på seter, men det er absolutt ingen med så uhorvelig mye innsikt og kunnskap om alt som har med fotball å gjøre som kommer med et eneste godt forslag om hvordan vi kan bli bedre på stadionfylling.

Kanskje jeg lever i en boble og tror at du, akkurat du, kanskje har en ide som kan trekke 200 personer til stadion. Hvor de 200 koser seg så mye at de tar med en eller to kompiser hver neste kamp. Som igjen tar med seg to venner på kampen etter der igjen.
Så har vi plutselig 12500 som ser siste hjemmekamp denne sesongen.

Så kanskje det er utopi, men man kan jo leve i håpet.
At folk heller ser det positive i hva som skjer.
At man som supporter faktisk støtter klubben og laget.
At man kommer med gode ideer, får de avslått, men fortsetter å komme med gode ideer.
At man i alle fall under kampen legger ned tastaturet.
Og helst fordi man er på kamp.
Med kompisene.
For vi diskuterer der også.
Bare at man relaterer på en helt annen måte med de man diskuterer med.
Man kjenner klappet – om det være seg på skulderen eller i bakhodet.
Man ser smilet.
Man kjenner smilet.
Også så mye deiligere det er å juble med andre når vi putter mål og vinner, da.
Det vil tastaturet aldri kunne gi deg. En klem tilbake.

Så skriv frenetisk i ti dager, nå.
Legg all din kjærlighet for klubben ut så alle kan lese.
Og kom deg på kamp den 10. September. Vær med til Drammen den 22.
Så får du se at Reka har koll, unge som gamle synger og koser seg, de kongeblå leker på gressmatta, Ullevål ikke er så ille et års tid til, klistremerkepøblene er ålreite, fremtiden er lys, at du kan si din mening blant alle de andre og at du får en klem bare fordi du heier på riktig lag.

Så når du tørker gledestårer på den nye stadion, kanskje du sender en vennlig tanke til han dusten som ikke ble hengt og tuppet til helvete, men manet deg til å dra på kamp og elske klubben vår