Hånd i hånd

(c) Grydis
(© Grydis)

På tide å bli best igjen. Spillere og supportere. Sammen

Det har blitt en livsstil å leve ut livet sitt på sosiale medier. Man deler tanker om mangt og så får man øyeblikkelig respons.
Folk er så opphengt i oppmerksomheten man får at man bare er kritisk og negativ for å holde diskusjonene i gang. Uansett hvilke fakta som blir lagt frem.
I Enga-universet er det mange, altfor mange, som nyter av oppmerksomheten man får av å snakke ned klubben, spillere, trenere og supportere.
Til og med etter seieren mot Tromsø skulle folk klage fordi spillerne burde spilt (les; vunnet) kamper sånn tidligere. For etterpåklokskap finnes det bøtter av blant disse synserne.

Noen kommenterer at de får slengt ‘medgangssupporter’ etter seg bare fordi man, som de kaller det, kritiserer klubben «litt». Mange bekker små… Nei, man blir ikke kalt medgangssupporter når man er litt kritisk, men når man kun sutrer. Uansett. Man blir kalt medgangssupporter fordi man sier at man ikke gidder å gå på kamp. Spesielt når man legger til at man ikke gidder å gå på kamp når det er så dårlig. Det er definisjonen på en medgangssupporter; en som kun går når ting er bra. Kun i medgang.

Å tømme seg for frustrasjon på sosiale medier kan kanskje hjelpe for å lette på trykket, men det er sjelden man kommer seg opp fra den bølgedalen. Det tærer ikke bare på oss som går på kamper uansett, det tærer også på de som går på kampene innimellom eller en sjelden gang. Om det er pga jobb, familie eller annet, så kan ikke alle være der hele tiden. Det er bare så jævla mange som ikke går fordi våre egne tilhengere trekker laget og klubben ned i sumpa, slik at det føles som et ork å stille seg bak laget. Vi taper på det alle sammen. Færre folk gir dårligere stemning, færre kroner i klubbkassa og færre unge supportere som skal ta over etter oss.

Det stilles også spørsmål til hva Tjærnås har gjort. Til og med noen som greide å lire ut at seg at «den siste jeg husker Tjærnås henta var Pascal Simpson». Vel, hva kunne vi egentlig kreve av Lars T. i de 20 årene han ikke var ansatt eller tilknyttet Vålerenga? Olle Nordin, Sir Alex Ferguson, Aud Schønemann, Corey Feldman og Gunde Svan til sammen har skaffet like mange spillere til Vålerenga på de siste 20 årene som Tjernås. Med de samme betingelsene som Tjærnås, så burde de også få samme kritikk...

Om du ikke vet hva Tjærnås driver med, hvor lenge han har vært i klubben, hvordan han og teamet hans jobber, hva de har fått til og ikke minst; hvilke kjøp vi ikke skal foreta oss, burde man bare holde kjeft. Om man mener overgangene har vært grusomme, så må man smøre seg med litt mer tålmodighet og enda mer kunnskap. Unge gutter tar tid å utvikle. Det er viktig å bruke de rett, ikke pushe de for tidlig og bygge de opp steg for steg. Så får de som mener Johnson, Nouri, Finne, Abu, Israelsson og U-landslagsgutta er bomkjøp, bare mene det og nekte for kritikken ved en senere anledning.

Jeg sier ikke at man ikke kan være kritisk, men det er grenser for hvor mye drit man skal dumpe på klubben man visstnok elsker. Det skaper en gjennomgående dårlig stemning som får utslag i at noen skriker drit til våre egne spillere. Under kamp. De prøver på å psyke ut vår keeper under kamp. Det har ingenting med å være supporter å gjøre! Support betyr 'å støtte' og man støtter ikke noen som helst med å skjelle de ut og skrike dritt til de.
Tviler på at du ville syns det er ok å få høre at du er ræva og er udugelig til å gjøre jobben din mens du er på jobb.

Vi kan ikke oppføre oss på den måten.
Vi må støtte opp om laget vårt. Det er derfor vi er der. Det er derfor vi elsker Vålerenga. Vi er der når det blåser som verst, for å stå bak de med hevet bryst og rak rygg. For vi har stått i blåsten sammen før, vi. Stirret nedrykk og konkurs inn i hvitøyet, men stått last og brast med klubben uansett. Noen kamper på rad uten seier er da ikke nok til å stoppe oss i å være landets beste supportere, er det vel?
Det er nå klubben, trenerne og spillerne trenger oss som mest. Vi må stille opp og vi må være vokale i støtten til laget. De trenger "Den 12. mann" akkurat nå.

Sesongen har vært tøffere enn man skulle ønske, men det er ingen grunn til å ikke stille på kamp og heie frem laget.
Klubb og spillere kjemper på kanten av stupet og har strukket ut hånda. Det beste vi kan gjøre er å gi de hånda vår og kjempe med.

La oss fylle stadion mot Brann og ta tre sterke poeng. Sammen. Spillerne og supportere. Hånd i hånd

Les også:


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!