Godt for norsk fotball å pisse på landslaget

(c) Grydis
(© Grydis)

Problemet til landslaget var at de skulle spilt mot Tyskland før EM. 
Slik kampene utspilte seg på Ullevål da, var jo at det ene laget dominerte, skapte sjanser, men det var det andre laget som scora og vant. 
Det var vel eneste sjansen de rødkledde hadde til å slå Die Mannschaft.

Ole Selnæs mente at folk pisser på landslaget og det er jeg helt enig i. De regjerende verdensmesterne gjorde en god jobb av det, men Ole Selnæs selv slengte ut denne Twitter-meldingen om keeper Jarstein etter en landskamp for noen år siden:
«Glæde mæ te å hør Jarstein i mix-sone etterpå! Knekte håndledd og spenst som en tepose har vell aldri vært nå sikkerstikk».
Snakk om å pisse i egen seng, Ole...

I tillegg ble Jørgen Skjelvik tatt ut på landslaget for de to landskampene mot Hviterussland og Tyskland. Noe overraskende på noen, mens de som ikke undret fikk denne gladbeskjeden i trynet: «For meg personlig er Austria Wien-kampen klart viktigere enn landskampen mot Tyskland» sa han til Adresseavisen. Selnæs var i Rosenborg da og Skjelvik er i Rosenborg nå. Bra for norsk fotball, var det ikke så?

Ikke nok med at Skjelvik og resten av bartelaget fikk juling av det østerriske laget som var viktigere enn Tyskland, men lagkompisene fikk juling av Tyskland også. For Jørgen Skjelvik spilte ikke mot den germanske overmakta. Han var skadet. Hardkjøret kroppen hans måtte gjennomgå etter at han kom inn i det 87. minutt mot Hviterussland, satt bærumsgutten ut av den personlig lite viktige landskampen. Hamstring-skadet etter fire småjoggende minutter... 

La meg være dønn ærlig nå. Om en Vålerenga-spiller så mye som hadde mumlet noe sånt, om enn bare som en spøk, så hadde ikke bare sosiale medier, men alt av medier i Norge hylt om at dødsstraff ved landsforræderi- som ble avskaffet i 1979- igjen ble innført og vår spiller ble steinet til døde i bibliske proposjoner. Så når nyheten om at den steinede spilleren så fikk vondt i sine iskiokrurale muskler etter en mindre fyisk innsats enn du og jeg legger igjen om vi løper etter bussen, ville landets fotballfreaks skreket opp igjen og krevd det steinede liket re-steinet og øreflippene fôret til en tilfeldig forbipasserende, men sulten katt. 

Bare vent til lørdag. Om Mo... sorry, NÅR Moa putter mot laget fra Lier-regionen kommer murringen om at han «tilsynelatende» var skadet i sitt landslagsuttak. Landslaget hadde trolig slått tyskerne om Moa var frisk, vil noen mene. Som bare viser at folk har mer papp mellom øra, enn boksen skoene deres kom i.

Drit nå i landslaget, uansett hvilket du holder med. Nå er det full fokus på lørdag. Ta med deg alle du kjenner som liker fotball. Det er duket for en god kamp og så får våre gutter fortsette der tyskerne slapp. Spille de i senk og renne inn mål mot klubben fra utkant- Mjøndalen. 

«Norge er bedre enn Brasil, da de tapte 7-1 mot Tyskland» sa folk etter landskampen søndag. 
Vel, etter den logikken er Enga ennå bedre. Vi har aldri tapt i et verdensmesterskap. 
Det må da være godt for norsk fotball...