Før Start borte

(c) EspenB
(© EspenB)

Vi har allerede slått Start en gang i år i sesongoppkjøringen. Nå må vi gjenta den bedriften på bortebane.

På sitt beste er Deilas gutter i stand til å gi oss et endorfin nivå man ellers måtte være naken for å oppnå. Vi så deler av det i de to første kampene denne sesongen. Kjemping og tæl, gi alt og spille hverandre gode. Det høres ut som floskler alt sammen, men det er faktisk det som funker.
I Sarpsborg ble de et nummer for store. Vi hang etter og burde vært tøffere i dueller. S08 er et bra lag, så ingen skam å ikke returnere med full pott.

Vi kan ikke ære tidligere Enga-trenere med tre poeng hver gang vi møter de. Den lave innsatsen gutta viste mot Skullerud sine utvalgte må vi aldri igjen finne på å gjøre. Ironisk nok er det Klanen som har fått på pukkelen for flau oppvisning i den kampen, men det som skjedde på banen var verre.

Tribunekultur kan tråkke langt over streken noen ganger (og vi har jo beklaget som bare vi kan), men når man får trekke den kongeblå drakta over hodet, entre vår egen hjemmebane som man har ventet over 100 år på å få, mengder med folk har kommet for å dele den kjærligheten som er Vålerenga og så er innsatsen så laber at halvparten av de betalende tilskuerne vet med sikkerhet at de ville kunne gitt mer for laget, da er det rett og slett bare flaut. Den æren det burde være å kunne heve lønn i Enga er en ting, men når man får entre gresset, skrive seg inn i klubben og norsk fotballs historiebøker, da forventer vi i det minste at innsatsen skrives i gullskrift.

Med full innsats, kommer spillet og da kommer målene. Dette fikser våre gutter etter å hatt gode samtaler og jobbet iherdig denne uken på treningene.

Lagene har møtt hverandre 67 ganger på øverste nivå og vi har tradisjonelt et ganske godt tak på Start. 
34 av kampene har endt med serier til oss, 13 har endt uavgjort og de har 20 seire. Målforskjellen er 136-94 i vår favør. 
Vi må tilbake til 2013 for å finne forrige tap mot Start, men da vant de til gjengjeld begge seriekampene mot oss.

Vi er klare til kamp, rundt 500 supportere drar nedover til Sørlandet, så da håper vi på fest fra våre beste menn på banen også.
En siste motivasjonsfaktor: Start er laget til Jesper Mathisen....

Troppen mot Start er som følger:

Keepere:
Adam Kwarasey Larsen, Marcus Sandberg

Forsvar:
Jonathan Nation Tollås, Ivan Nåsberg, Amin Nouri, Felipe Carvalho, Sam Adekugbe

Midtbane:
Magnus Lekven, Samuel Kari Fridjonsson, Daniel Fredheim Holm, Ernest Agyiri, Abdisalam Ibrahim, Magnus Retsius Grødem

Angrep:
Bård Finne, Sam Johnsson, Chidera Edjuke, Simen Juklerød, Peter Godly Michael

Les også:

Vi har alle våre oppgaver

Det er nå en start


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!