Faen, så trist

(c) Wiki commons
(© Wiki commons)

Hvem skulle tro at Paul Pogba og Isabell Herlovsen skulle lide samme skjebne, men allikevel bli fremstilt som en som svikter klubben sin og en annen som blir sviktet av klubben sin.

For den siste dekningen av Isabell sin strid med treneren i Vålerenga kan ikke sees på annen måte enn at media mener klubben har all skyld.

Noen mediehus har ment at Pogba ikke bare sviktet Mourinho pga en personlig feide som gjorde at midtbanespilleren ikke presterte så godt som forventet, men franskmannen sviktet aller mest laget og klubben, da man skal alltid gi alt for laget og klubben sin.

Samme mediehus melder nå at Vålerenga svikter en spiller som ikke kommer overens med sin trener, så spilleren har derfor sykemeldt seg og får således penger av NAV, men hun vil allikevel beholde ekstrajobben på landslaget- hvor hun ikke er syk- men kan motta både instrukser og penger. Begge deler motstrider sykemeldingen og kravene til sykepenger fra NAV, men det er ikke så viktig tydeligvis.

Nå er jo egentlig situasjonen slik at Isabell Herlovsen ikke spiller på landslaget, da hun la opp for en stund siden. For du skjønner, hun andre som ikke vil spille på landslaget , Ada Hegerberg, nekter å spille fordi hun ikke vil gjøre det treneren vil, men det har åpnet muligheten for hun som vil gjøre som treneren ønsker på landslaget, men ikke vil gjøre som treneren sier på klubblaget. Altså, hun som ikke vil spille for landslaget har gitt muligheten for at hun som ikke lenger ville spille på landslaget og nå ikke vil spille på klubblaget får en sjanse til å spille på landslaget igjen. Selv om hun egentlig har lagt opp, trolig pga at Isabell ikke fikk vilja si når Ada fikk vilja si, men nå får ikke Ada vilja si, så da får Isabell vilja si igjen. Om enn bare på landslaget. Dette og mer til i neste episode av Forviklingar... Du-du-dut-du-dutt-du-du-du-du etc etc

Så sies det fra den ene siden at Vålerenga har stengt døra, ikke er behjelpelige på noe plan, avslår bud fra andre klubber og har truet Herlovsen med at hun må legge opp om ting ikke løser seg.
Det siste kommer fra pappaen til Isabell, som sikkert er like nyansert som jeg er, men noen må da ha fortalt han det og jeg skal med stor sikkerhet si at det ikke kommer fra Vålerenga. Og hadde Enga sagt noe slikt, hadde det nok vært i media lenge før pappa'n til Isabell fikk det for seg å si det til journalisten forleden dag.

Apropos dette med å legge press på andre; pappaen blir sitert i VG at det «er vel i NFFs interesse at Isabell skal være aktuell for landslaget til sommerens VM», da han mener spillerorganisasjonen NISO og NFF skal samarbeide for en løsning. Smooooooth work, daddy.... Ja, hvem ønsker ikke at NISO og NFF kan tvinge gjennom trivsels-klausuler i kontraktene til spillere? Slik at kontrakter blir verdt null for klubbene og absolutt alt for spillerne som kan føle om de skal jobbe for lønna eller ei.

Hvilke andre klubber som skal ha kastet penger etter Vålerenga for å overta spilleren er usikkert, men det har kommet meg for øre fra en tidligere nabo med sterkt tilknytning til Røa at de var interessert i Herlovsen, men at man får to kroner mer i pant for en vanlig tomflaske, enn hva Røa ville legge på bordet. Skamme seg, Vålerenga som ikke tok imot et sånt tilbud!

Herlovsen selv sier at hun er klar over at hun har en kontrakt med Vålerenga hun egentlig skal forholde seg til, men drit nå i kontrakter da, fordi hun sier at hun ikke trives. Man kan da ikke holde en gjensidig kontrakt over en spiller som ikke trives, må vite. Tenk deg om du bare kunne forlatt stillingen din bare fordi du ikke trivdes? Uten annen «oppsigelsestid» enn hva du selv krever at Nav vil skjenke deg når du blir sjuk av mistrivsel.

Familien Herlovsen mener altså at hvem som helst skal kunne ignorere enhver kontrakt med arbeidsgiver om man ikke trives. De mener at om du som spiller ikke passer inn, greier nivået eller jobber for en plass på laget, så kan ikke klubben bare kvitte seg med deg uten videre. Du har jo kontrakt, for svingende! I tillegg er det klubben sin rolle å få 20-30 spillere - med totalt forskjellige personligheter, kvaliteter og mål- til enhver tid alltid være tilfreds, ellers skal de bare rive opp kontrakten og gå. Til og med Jean-Marc Bosman, NISO og NFF vil være enige om at det er ganske idiotisk og enerådende egoistisk holdning å ha.

I mens må Vålerenga forholde seg til alle sine andre arbeidstagere som ikke bare ærer sin kontrakt, men de griner ikke over mangelen på en mistrivsel klausul. Vålerenga må også forholde seg til Nav som nå betaler penger til en sykemeldt spiller som ikke kan trene med klubblaget, men trener for fullt et sted i "Fredrikstad" (hun har selv uttalt at hun ikke liker å si Sarpsborg, så hun sier Fredrikstad, som betyr at når hun sier Fredrikstad, så kan det bety bl.a. Fredrikstad, men også Sarpsborg og alle andre steder hun ikke liker å si, men heller bruker Fredrikstad, så vi vet egentlig ikke hvor hun trener) og ønsker å trene og reise fritt rundt med landslaget. På skattebetalernes regning. Mens hun får lønn fra NFF på toppen.

Faen, så trist, Isabell...


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!