Det er varmere på hockeykamp enn på fotballkamp

(c) Warner Bros. Entertainment
(© Warner Bros. Entertainment)

Det er faktisk varmere å gå på hockeykamp enn fotballkamp når ballsesongen enten sparker igang eller avsluttes.

Engas Iskrigere skal ut i kamp igjen på søndag mot Frisk Asker i Furuset Forum.
Det pleier å gå ganske hett for seg i de kampa, men det er uansett varmere på hockeykamp enn det er når ballen starter å rulle neste sesong.
 

Jeg er sannerlig ikke sikker på at juleribba har sunket helt når fotballen skal arrangere treningskamper en gang i den korteste måneden av året. I tillegg skal det sprites opp med treningskamp mot pippippene fra høgget på feil side av Stovner.
 
Om det er vinter og sport skal utøves i en hall, er det hockeygutta som skal i aksjon. Sorry, men det er ikke mange av oss som ønsker å være i nærheten av Skedsmohallen, spesielt når den bærer det navnet nabohallen gjør. Hvem enn som tenkte det var en god ide at bønda må grave frem traktoren fra snøhaugene for å måke vei slik at hovedstadens fineste fotballsupportere skal få se fuglebæsj i frossen form, er oss hus forbi.
 
Vi er supportere, ikke kunder. Selvfølgelig skal jeg ha sesongkort på ball, det sier seg selv, men noen ideer som virker som sportslig eller økonomisk gunstige for ideskaperne i klubben vil være foppall-non-grata hos oss som må reise og betale for gildet.

Det verste er ikke at man skal strø småpenger i lomma på nedrykkskandidatene, men det er hva vi faktisk må gjennom av fornedrig oppførsel fra politiet, spurveklubben og de folka som frekventerer kampa deres. Dette er alltid såkalte «høyrisikokamper» med enormt politioppbud, eskorte inn og ut, samt et sikkerhetsopplegg som er så intimt at noen av oss mest enslige tipser vaktene etter ransakingen. Prøv det med fire lag ull og boblejakke.
 
Det er bare et lag som er Iskrigerne. Hockeygutta er Iskrigerne, ikke fotballgutta. Slutt med dette tullet og la påskeharen dele ut eggene sine før fotballforbundets gnagere deler ut fotballer. 
Når denne planlagte treningskampen skal spilles, er det sluttspill i hockey'n. La oss håpe kampene faller på samme dag, så er valget enda enklere: alle sammen på hockeykamp! Støtt gutta på isen. Så kan fotballforbundet fortsette ute på glattisen med "gode ideer" som utvanner de beste oppgjørene og dør den stille døden de fortjener.

 
Før den tid er det altså mulighet å se riktig sport til riktig årtid. Kom deg til Furuset forum på søndag og opplev at lagsport er kult på vinteren også. Bare de riktige utøverne får slippe løs.
Familievennlig dropp klokka 17 er det også. Middagen får du i kiosken. Bussen kan du ta fra Vertshuset om du ikke tar banen som stopper rett utafor døra.
Sees ved rinken!

Les også:


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!