Det er ikke krise

(c) Lånt av Vif-fotball.no
(© Lånt av Vif-fotball.no)

Man kan mene så mangt om så mye, men fakta er ganske klar: har du ikke hundrevis av milliarder å kaste rundt om deg, vil det ta tid å bygge et lag.

Jeg skjønner at det ser bekmørkt ut akkurat nå for veldig mange, men historien forteller at dette er ikke noe nytt. Vi har vært her før. Deila har vært der før.
Forskjellen er hva vi forventet før sesongen og det ekstra presset vi har tilegnet oss selv, med å ikke spille ball og score mål som vi ønsket.

Nervene begynner å dirre når jeg tenker på hvilke andre lag som ligger i bunnsjiktet og hva de mentalt har forberedt seg på allerede fra da Eliteserien ble sparket i gang i April.
Dette blir en oppoverbakke vi må klatre, men vi må klatre den sammen.

 

To sitat:
«Da dommeren blåste av etter første omgang […] var jeg faktisk lettet.
[…] ikke lettet over at vi hadde unngått å slippe inn mål, nei lettet over at jeg slapp å lide meg gjennom enda flere feilpasninger, unødvendige offsider og tafatthet» og «Det offensive spillet har vært langt under pari i det siste. I de fire bortekampene har vi totalt kun skapt åtte sjanser. Det holder rett og slett ikke om man skal unngå å havne i sumpen».

Dette kunne vært hvem som helst som uttalte etter de siste ukenes opptreden fra herrelaget i Vålerenga Fotball Elite.
Sitatene er derimot fra Per- Jan Brekke; sportssjef i Drammens tidene.
Jepp, de er fra 2008 og han lurer på om Deila- effekten allerede har sluppet taket i Godset med Ronny som trener i et års tid.

Høres kjent ut?
I sin andre sesong i SIF havnet "Deila-effekten" på 11. plass med 28 poeng. Et poeng over kvalikkplassen (og ett bak Enga, om noen lurte).
2009 var det 12. plass, 36 poeng og hele to foran kvalikk.
2010 hadde Deila-effekten tatt Engas etterlengtede 7. plass og i 2011 var de nede på en 8. plass igjen, men med bare 4 poeng bak bronsen (og to bak Enga på....7.).
Med andre ord, en diger klatt tålmodighet i lanken og viril smøring er noe som må til.
Spesielt om vi skal fortsette gnålet om «Deila- effekten».

De mot oss

Odd S. Grenland sidestilte seg med Vålerenga og skrøyt at de solgte flere sesongkort enn Enga, trolig fordi folk i Skien ikke har ideer til julegaver.
Stabæk ønsker å trekke folk fra Oslo Vest og dermed Vålerenga, siden veldig få fra Asker og Bærum gidder å se de. Lengre reiserute, nedspammet når man kjøper billett og store, brede løpebaner kan de by på. Lykke til!
Ohi mener Stabæk er bedre enn Enga på ungdomsfotball etter å selv ha vært i Lillestrøm før de heller ikke ville ha han.

Andre lag er programforpliktet til å opptre som fjols og selv tro de er morsomme, interessante og viktige, men hadde de ikke ville snakket om Enga ville aldri kameralysene blitt skrudd på.

Er det ikke bitre spillere som ikke var gode nok for Enga som sutrer, så er det mediasynserne og aller nederst SoMe- aktørene.
Folk som 'elsker' og ‘gjør alt' for Vålerenga, så lenge det ikke involverer å dra på kamp fordi det er kaldt, vi spiller på kunstgress, de ikke liker trommer, vi er så jævla dårlige og kiosken tar bare Vipps.

Som om det ikke er patetisk nok, vet de med sikkerhet hvordan vi skal løse «krisen».
Deila skal ut, Adam Larsen Kwarasay er ræva, man savner Zahid og det var til og med en som mente vi måtte tilbake til Ullevål for å finne løsningen. Jeg er enig i at det er dumt å spare Stengel om vil rykker ned, men hva hadde Vålerenga vært uten klovneriet som vi greier å få til altfor ofte?

Løsningen er ikke å sparke en trener som ikke har hatt en hel sesong ennå, eller å sette inn Marcus Sandberg. Ei heller å hente hjem Ghayas, som er like mye delaktig i tabellposisjonen som resten av spillerne har vært.
Ullevål skal vi tilbake til, men vi skal bare møte et lag som ikke stiller med 11 keepere på banen først.
Løsningen er ikke kjapp og den er langt fra enkel.

Løsningen er å fylle opp stadion og synge frem gutta på hver bidige hjemmekamp.
Så følge opp med å ta en tur hvorenn disse gutta trenger oss som sin 12. mann.

Vi har noen veldig viktige kamper etter landslagspausen. La oss gi gutta tid til å finne kamplysten og innsatsviljen de hadde mot Brann.
Dette skal vi greie sammen, de på banen, vi på tribunen.

Det er ikke krise i Vålerenga. Vi er i en utfordrersituasjon.
Så skal vi stå opp for det vi holder på med og bakke opp gutta så godt bare vi kan.

Det er ikke krise i Vålerenga.
Det er ikke krise før vi ansetter Tom Nordli

Les om hockeygutta i Overblikket

Anmeldelse av Øst leser du her