Før lsk hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Endelig klart for derby og årets viktigste kamp.  I dag er seier det eneste som gjelder, både på banen og tribunen.  

Kampen mot Godset sist var rett og slett ganske kjedelig. Lavt tempo, lite sjanser og langt unna trøkket vi så mot Rosenborg. Vi fikk en marerittstart, men henta oss kjapt inn igjen og fikk med oss ett poeng. Likevel, var det ganske tydelig at en spiller som Zahid var savnet. Kanskje var det varmen som gjorde det, men så jævlig varmt var det ikke, selv om egentlig hele kampen gikk i et treningskamp-tempo.

Nå kommer altså lsk på besøk. Laget fra «byen» som nå er mest kjent for sine mange myggstikk spiller den desidert gråeste fotballen i ligaen. Likevel er dette et av sesongens absolutte høydepunkt og en kamp hvert fall jeg har venta på helt siden terminlista ble sluppet. Enkelt og greit fordi det er det eneste ordentlige hatoppgjøret i norsk fotball. Det blir forhåpentligvis mye folk tribunen og garantert god kok.

Hva som venter oss spillemessig er egentlig det vi vet kommer. Ligge lavt, lange baller og satse alt på å treffe en eller annen fyr som vokste alt for mye i høyden på en dødball. Han kjappe de hadde på topp, som var et av få angrepsvåpen, soner fullt fortjent med gule kort etter en stygg dive i forrige runde. Sånt griseri må vi få bort og han burde naturligvis vært utestengt fra fotballen i mange år. Det de har igjen av angrepsspillere høres mest ut som utvalget til en av bruktbilsjappene på Ensjø, uten at jeg vet noe særlig mer om Skoda & co. Lange er hvert fall de fleste av dem. En annen fyr som er lang er han sjiraffen med kapteinsbindet som fortsatt holder ut bak der. Husker jeg skrev i fjor at det så ut som han hadde gått 12 runder mot Tyson uten guard. Nå ser det ut som han har gått noen runder til og nå må det da snart være over? På Ullevaal i fjor skulle han vært utvist tidlig etter et drapsforsøk på Fredheim Hom, det får vi håpe det er noen som ikke har glemt.

For det var nettopp det å klinke til som var fraværende i fjorårets to oppgjør. Spesielt kampen på Åråsen var altfor tafatt, mens returen på Ullevaal var noe bedre. Jeg håper vi får se ordentlig guts fra start denne gangen, da skal vi være overlegne mot dette lsk-laget.

Zahid og Lundström er tilbake, og det betyr mye. Jeg regner med at begge går rett tilbake på laget. Kjelsrud Johansen og Keita er fortsatt ute og det betyr med all sannsynlighet at Moa får fornya tillit på topp. Dessverre ser han ikke spesielt skarp ut om dagen, men det skal sies at han har herja mot lsk før og vet godt hva disse matchene betyr. Ellers skal Lindkvist visstnok være klar for AIK, samtidig som han har blitt brukt på venstrebacken på treningene denne uken. Mye tyder derfor på at dette blir den siste kampen i blått for svensken. Basert på de samme treningene vil også Stengel starte derbyet, mens Lekven benkes. Akkurat det har jeg veldig troa på, for han kommer til å legge ned en jævla innsats.

Det vil overraske meg stort om dette ikke blir en ny jevn affære. Gjestene kommer til å ligge lavt og Vålerenga kommer til å slite med å skape all verden. Hjemmeseier blir det, etter en perle fra Herman Stengel.

Dette blir selvfølgelig også en svært viktig kamp på tribunen og vår første ordentlige test samlet i svingen. Det har gått bra til nå, så alt ligger til rette for ny årsbeste på tribunen. La det koke og la oss vise hvem som styrer sjappa på tribunen.

Her trenger jeg ikke overtale dere til å dra på kamp. Selvfølgelig skal du på kamp, alt annet er uaktuelt.

Så da ses vi på Ullevaal i god tid før klokka 18:00 – på menyen står mygginfisert fugl.  

Hater, hater, hater Kanari!